Čobankovićeva supruga otkrila da ministar laže: Nismo se upoznali na vjeronauku nego u diskoteci

DOK ministar Petar Čobanković skrbi o nacionalnoj poljoprivredi, njegova supruga Anica brine za veliko imanje i obitelj. Glavna sestra u Domu za starije i nemoćne cijeli je život provela u Iloku, a o selidbi u Zagreb nije ni pomišljala. Tako ministar Čobanković svaki ponedjeljak ujutro putuje u Zagreb, a petkom se vraća na sam istok Slavonije.

"On zna reći da smo se sreli na vjeronauku, a zapravo je to bilo u takozvanom diskoslovačkom domu - disku u Slovačkom domu. Petar i ja nismo odmah 'prohodali', jer sam smatrala da sam premlada za veze. Bila sam poslušna mamina curica, a mama mi je uvijek govorila 'najprije škole, tek onda ljubav'", ispričala je Anica Čobanković za Jutarnji list.

Velika obitelj, veliki vinograd

Dodala je i kako je od prvog izlaska u Petru osjetila sigurnost koja traje i danas, a vjenčanje je bilo pravo slavonsko veliko slavlje. U braku se rodilo petoro djece: Ivan, Hrvoje, Tomislav, Ema i Andrija, a u velikoj kući u Iloku ponekad je znalo živjeti i nekoliko generacija. Obitelj se već dugi niz godina bavi poljoprivredom, vinogradarstvom. "Imamo 50 hektara vinograda, proizvodimo Graševinu, Sivi i Bijeli Pinot, Chardonay, Silvanac, Traminac i Frankovku", s ponosom priča Anica.

Iako teško podnose odvojenost, obitelj se nikada nije htjela preseliti u Zagreb. "Petar smatra da je politika 'privremeni rad' i zato nas ne želi povlačiti u Zagreb, jer mi smo velika obitelj. Bio je već ministar, pa je prestao, ali kad mu je stranka naložila, opet se prihvatio posla", objašnjava gospođa Čobanković.

Pročitajte više