CrashBonsai: Minijature prometnih nesreća

UKOLIKO ste strastveni obožavatelj minijatura, a automobili su imperativ, pa makar bili i razbijeni, CrashBonsai je pravo rješenje.

U sklopu predstavljanja poklona koje bi svaki obožavatelj automobila objeručke prihvatio nastavljamo u potpuno drugom tonu. Nakon unikatnog Caterhamovog kalendara, limitirane serije Astonovih plakata red dolazi na CrashBonsai.

Najkraće rečeno, radi se o kombinaciji dvaju hobija, bonsai hortikulturne vještine, te klasičnog automodelarstva. No, to nije sve. Minijature upriličuju prometnu nesreću, što i objašnjava ime CrashBonsai.

CrashBonsai je kreacija Johna Rooneya, koji se predstavlja kao umjetnik razapet između želje da stvara i razara. U svakom slučaju radi se o vrlo originalnom hobiju, koji bi s obzirom na interes javnosti uskoro mogao postati pravi prodajni hit.

Sudeći po cijenama, John ima itekakav smisao da unovči svoj rad. Vješti menadžer i umjetnik svoje radove, koje čine bonsai drvca "ukrašena" (ručno) razbijenim modelima automobila naplaćuje po cijeni od oko 150 USD.

Osim toga, ponuda je nedavno proširena razbijenim modelima automobila namijenjena izrađivačima bonsaia, a koji se nude po cijeni od 50 USD naviše. Više informacija možete naći na web stranicama bostonskog umjetnika na adresi http://www.crashbonsai.com/.

M.N.

Pročitajte više