Cruiseovom otkazu kumovala četiri desetljeća mlađa supruga "Paramountovog" čelnika?

U HOLLYWOODU se još ne smiruje bura koju je izazvao šokantan prekid četrnaestogodišnje suradnje studija "Paramount" i njihove najveće zvijezde Toma Cruisea.

Vijest je natjerala vodeće pripadnike američke filmske industrije da se podijele na one koji u novonastalom sporu stoje na strani glumca kao i one koji stoje na strani uprave na čelu saSumnerom Redstoneom, 83-godišnjim direktorom medijskog konglomerata "Viacom" u čijem se vlasništvu nalazi "Paramount".

Većina producenata i financijskih stručnjaka smatra da je Redstone ispravno postupio, te da u svjetlu sve slabije posjećenosti kino-dvorana i sve lošijih financijskih rezultata više nije opravdano popuštati sve nezajažljivijim apetitima holivudskih megazvijezda.

Sudeći po porastu cijena dionica "Viacoma" na njujorškoj burzi, izgleda da slično mišljenje ima i američki poslovni svijet. Međutim, većina glumaca i agenata u Hollywoodu se solidarizirala s Cruiseom, te smatra kako je "Paramount" zaklao svoju zlatnu koku, odnosno kako su motivi za brutalno otpuštanje najlukrativnijeg glumca bili sve samo ne racionalni.

Odluka se prije svega objašnjava Redstoneovoj poodmakloj životnoj dobi, koja je, navodno, umanjila njegove mentalne sposobnosti i učinila ga najobičnijom marionetom Cruiseovih neprijatelja.

Takve tvrdnje će svoj argument naći u članku "Daily Maila" koji, pozivajući se na izvore unutar "Paramounta", tvrdi kako je za odluku o Cruiseovom otpuštanju odlučno bilo mišljenje Paule Fortunato, 43-godišnje Redstonove supruge.

Gospođa Redstone, bivša učiteljica u osnovnoj školi, je, navodno, bila razbješnjena Cruiseovim agresivnim promoviranjem scijentološke doktrine i brutalnim napadom na glumicu Brooke Shields i njeno korištenje lijekova protiv postnatalne depresije.

Redstone je nakon toga suprugu rekla kako "nema više namjeru gledati ijedan film u kome glumi Cruise", odnosno kako će Cruise početi gubiti ženski dio publike. Redstone je, pak, izjavio da je "Nemoguća misija III" zbog Cruiseovih "nestašluka" izgubila najmanje 100 milijuna US dolara zarade, pa je odluka o otpuštanju bila opravdana.

 S druge strane, Carlo Folta, glasnogovornik "Viacoma" je jučer potvrdio da se gospođa Redstone uistinu ne slaže s mnogim Cruiseovim stavovima, ali da ona i njen suprug imaju običaj gledati svaki Paramountov film, uključujući i one u kojima nastupa nedavno otpuštena zvijezda.

Sumner Redstone, kojeg je "Forbes" na temelju procijenjene imovine od 7,7 milijardi US dolara nedavno proglasio 63. najbogatijim čovjekom na svijetu, se sa svojom današnjom suprugom upoznao prije tri godine i zbog nje napustio Phyliss Gloriu Raphael, prvu suprugu s kojom je u braku bio 55 godina.

D.A.

Pročitajte više