David Bowie operirao srce u Njemačkoj

BRITANSKI pop-pjevač David Bowie koji je patio od začepljenja arterije, podvrgnut je operaciji srca u Hamburgu (na sjeveru Njemačke) i već je napustio kliniku, izvješćuje tamošnji tisak od petka.

U arteriju mu je ugrađen komadić metala radi boljeg protoka krvi, dodaje dnevni list Hamburger Morgenpost koji ne navodi nadnevak operacije. Svjetska zvijezda kojoj je 57 godina napustila je bolnicu Saint Georges početkom tjedna, prema istom izvoru.

Pjevač koji je već devet mjeseci na svjetskoj turneji početkom lipnja otkazao je zbog "stalnih bolova" u ramenu jedanaest posljednjih koncerata koje je trebao održati u Europi.

U bolnicu je smješten 26. lipnja kad mu je pozlilo tijekom nastupa u Scheeselu (na zapadu Njemačke). Tada mu je konstatirano ukliještenje živca. Prije toga, u Pragu, morao je otići s pozornice nakon 90 minuta nastupa.

"Reality Tour" koji je u listopadu počeo u Danskoj i tijekom kojega je trebao nastupiti u dvadesetak zemalja na četiri kontinenta, već je bio narušen koncem 2003. zbog Bowievih zdravstvenih tegoba. U studenom je zbog laringitisa morao otkazati koncert u Francuskoj, a još šest ih je morao odgoditi u Sjevernoj Americi zbog gripe.

"Jedva čekam da se potpuno oporavim i vratim poslu. No, o ovom događaju sigurno neću pjevati", rekao je Bowie, a prenosi glasnogovornik.

Pročitajte više