Deset recepata za kojima će poludjeti ljubitelji sira

Foto: Shutterstock

OVI će recepti razveseliti sve ljubitelje sira, a usput ćete se riješiti problema oko mozganja što kuhati i peći preko vikenda.

Khachapuri Magrelian

Khachapuri Magrelian pogače su sa sirom koje se tradicionalno pripremaju u Gruziji. Puniti ih možete feta sirom, mladim ili svježim sirom ili nekim trećim po ukusu. Ovdje je recept.

Pohani sir

U zdravijoj verziji - iz pećnice. Recept je ovdje, bacite se na posao.

Zapečene palačinke s mljevenim mesom

Podsjećaju na lazanje, a opet su drukčije. Tko voli palačinke i sir, ovo će mu biti pravi hit. Recept možete pogledati ovdje.

Pohane palačinke

Možda vam zapečene u pećnici nisu baš najdraža varijanta? Imamo super recept za punjene pohane palačinke, ovdje je. Napravite i malo tartar umaka, znate da super paše uz ovo. 

Piletina na mediteranski

Malo drugačiji način pripreme piletine koja je mnogima dosadila kad je samo pečena na tavi. Ovdje je recept.

Lisnati pužići sa sirom

Jeste li svjesni da vam za ovo trebaju samo dva osnovna sastojka? Brzo, jednostavno i predobro. Recept za hrskavo lisnato sa sirom je ovdje.

Zafrkanci sa slaninom i sirom

Kombinacija sira i slanine nije loša, zar ne? Ne da nije loša nego je prava bomba, a recept je ovdje.

Pizza dip

Ovo paše uz tostirani kruh, ali i ako obično tijesto za pizzu narežete na trake i ispečete premazane samo s malo maslinova ulja. Dip posipajte svježim bosiljkom, sjeckanim maslinama, sušenim cherry rajčicama, ma čim god. Ovdje je recept.

Lazanje s piletinom

Kremaste lazanje s piletinom - može, ručak je riješen. Recept je ovdje.

Mac and cheese

Američki klasik u prijevodu znači makaroni sa sirom, a nije ni čudo što ga svi vole kad je kremast i pun sira. Recept je ovdje, poigrajte se vrstom sira koju ćete koristiti.

Ako isprobate bilo koji od ovih recepata, jelo svakako pofotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. 

Index Recepti

Pročitajte više