Direkcija o kratkoj haljini naše Miss: Druge misice su vikale 'Oooo Luka Modrić'

Foto: Facebookg

NACIONALNI kostim u kojem nas Miss Hrvatske 2018. godine Ivana Mudnić Dujmina predstavlja na svjetskom izboru u Kini izazvao je brojne kritike, a između ostalog Hrvati su ga nazvali dopičnjakom.

Drugog dana Ivaninog boravka u Kini, direkcija izbora za Miss Hrvatske objavila je fotografiju na kojoj ona u nacionalnom kostimu pozira s drugim natjecateljicama, a kreacija nije izazvala oduševljenje Hrvata. Nacionalni kostim ove je godine kratka haljinica s uzorkom kvadratića.

"Svake godine do sada Miss Hrvatske je nosila kao nacionalni kostim, narodnu nošnju svojeg kraja. Prošle godine nakon Miss Hrvatske 2017. dogovorili smo da ćemo dati priliku hrvatskim dizajnerima da naprave nacionalni kostim jer većina zemalja na Miss World prezentira svoje dizajnere kroz nacionalni kostim, a Direkcija Miss World tražila je da nacionalni kostimi budu stilizirani. Ove godine suradnja je dogovorena s hrvatskim dizajnerom Ivicom Skokom koji je odlučio simbolično napraviti kostim poznatih hrvatskih kockica, što je izazvalo veliku pažnju ostalih djevojaka na Miss World te su joj vikali 'Oooo Luka Modrić'. Sudeći prema broju fotografija koju je stavio Miss World, ali i dijelili ostali organizatori, možemo reći da je Miss Hrvatske Ivana Mudnić ostavila veliki utisak", odgovorili su nam iz Direkcije Miss Hrvatske na upit kako je izabran nacionalni kostim.

Dodali su da Ivana uz haljinu nosi nakit koji predstavlja svaku regiju naše zemlje. Osim toga, najpoznatiji hrvatski simbol 'dukat' je stiliziran u režiji dizajnera, a njegova simbolika je srebro koje su hrvatski nogometaši osvojili. Kritikama se u Direkciji ne zamaraju.

"Svako ima pravo dati svoje konstruktivno mišljenje vezano uz njezin nacionalni kostim, Direkcija Miss Hrvatske smatra kako je ovaj nacionalni kostim napravio malu prekretnicu u dosadašnjim kostimima koje su predstavnice nosile. Prema Ivaninim reakcijama shvatili smo da je kostim pun pogodak i nama je najbitnije da takav utisak i ostavimo te da naša predstavnica bude prepoznatljiva među 150 predstavnica Miss World", zaključili su.

Pročitajte više