Dječak proslavio rođendan na odlagalištu otpada

MICHAEL Wong-Sasso svoj je sedmi rođendan proslavio na vjerojatno najoriginalnijem mjestu - odlagalištu otpada.

Fasciniran kamionima za odvođenje otpada, kompostiranje i recikliranje, kada odraste, Michael se želi baviti upravo odvozom otpada.

Stoga je svoje roditelje nagovorio da odustanu od uobičajene zabave za djecu te uz pomoć uprave lokalnog odlagališta otpada organiziraju ovu originalnu proslavu za njega i njegovih 40-tak prijatelja.

Proslava je protekla u vožnji vjernih kopija buldožera i kamiona za odvoz smeća, ali i brižnom skupljanju svega što se može reciklirati, i to na dijelu odlagališta koje nije pretjerano zatrpano smećem.

Također, uprava je slavljenicima omogućila i obilazak odlagališta te upoznavanje sa životinjama koje žive na odlagalištu - paucima, zmijama, sokolovima, zečevima, kojotima i štakorima.

Michaelovi roditelji nisu se pretjerano zanimali za otpad, sve dok se među prvim riječima koje je naučio njihov sin nisu pojavile "smeće" i "kamion". Star dvije godine, po susjedstvu je pratio kamione za odvođenje otpada, a sa četiri godine Michael je napisao i priču o lokalnom sakupljaču otpada.

Pročitajte više