Doris Pinčić: Ljudima je o ovome prljavo govoriti, kao da je strašna tema

Foto: Luka Šangulin/Index

DORIS PINČIĆ pridružila se izazovu #pričeiznutra koji kruži društvenim mrežama te je progovorila o temi koja je veoma bliska svim ženama, a koja se tiče menstruacije i "onih dana u mjesecu".

"Razmišljam jutros kako bi vam htjela zahvaliti, ali mi se ništa ne da, idu oni dani u mjesecu. Dani kad se uvijek nekako stisnem, uđem u sebe, da slučajno netko ne bi vidio ludilo iznutra i izvana", započela je.

"Jer, oni dani, tetka i slični nazivi po kojima zovemo menstruaciju uvijek su nekako strašna tema, nekako je svima o tome prljavo govoriti, a meni se čini da nam baš tad treba najviše podrške, zagrljaja, snage, mira pa bi i fizičke manifestacije ove pojave bile nježnije", rekla je.

"A frajere koji ovo razumiju i njeguju nas dok smo u onim danima isto treba posebno voljeti", zaključila je i upitala pratiteljice kako one proživljavaju PMS i dane menstruacije.

Na njenu objavu javila se i voditeljica Nevena Rendeli, koja je podijelila svoje iskustvo.

"Baš neki dan pišem kako je nestašica tampona u Dalmaciji i kako sam u tri trgovine pokušala nabaviti i pri tom u neugodnu situaciju dovela tri mlada dečka. Ne znam zašto je muškarcima još uvijek neugodno kad spomenemo menstruaciju. Ne brinite, nismo zarazne", napisala je Nevena.

Neke komentatorice istakle su da im je PMS gori od dana kad imaju menstruaciju.

"Tjedan dana prije menstruacije budem nervozna, planem na sitnicu te istovremeno plačem kao kišna godina, a u sljedećem umirem od smijeha", objasnila je jedna komentatorica.

Pročitajte više