E-Go Revolt: Ruska atrakcija

NAJBRŽE rastuće europsko tržište razvija se nevjerojatnom brzinom čime neumoljivo dobiva na cijeni. Posljednji dokaz je domaći karoserista i njegov prototip sportskog automobila.

Ruska manufaktura E-Go predstavlja model Revolt, projekt sportskog automobila opremljenog naprednim tehnološkim sustavima. Doduše, ne toliko naprednim da bi se opravdala sličnost u imenu s GM-ovim električnim Voltom, ali dovoljno da svi koji na Ruse gledaju kroz prizmu Ladi, Moskviča i kojekakvih aveti prošlosti ostanu zatečeni.

Postavljen na Mitsubishijevu platformu Revolt pokreće 3.0 V6 benzinski motor sa nekih 373 kW/507 KS. Opremljen je šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i što je zanimljivije, automobil je postavljen na samopodesivi zračni ovjes.

Kontakt s podlogom ostvaruje se putem 19-inčnog kompleta kotača kojeg čine naplatci japanske tvrtke Work s pneumaticima mjera 325/30 na stražnjoj osovini. Za sigurno zaustavljanje brinu se superiorne kočnice. Prednje kotače kontroliraju šest-klipne čeljusti s diskovima promjera 425 mm, a stražnje četiri-klipne s diskovima promjera 342 mm.

Serijska oprema će biti vrlo bogata, a uključivat će elektronsku logistiku razvijenu od strane tvrtke National Instruments. Svim parametrima upravlje se putem zaslona osjetljivog na dodir smještenog u središte upravljača.

Posljednje informacije govore kako je proizvodnja prototipa već startala, no zasad nema nikakvih informacija o dostupnosti i cijenama.

Pročitajte više