Emotivni Nolan prisjetio se Ledgera na dodjeli Zlatnog globusa: "To je bilo izazovno"

Foto: Profimedia/EPA

REDATELJ Christopher Nolan dominirao je svojim filmom Oppenheimer na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Zlatni globus. Film je osvojio pet Zlatnih globusa, uključujući i onaj za najbolji film. Primajući nagradu, Nolan je odao počast pokojnom kolegi Heathu Ledgeru. 

Kad je izašao na pozornicu, prisjetio se kako je već ranije preuzimao kipić, ali u ime kolege. "Jedini put kad sam ranije bio na ovoj pozornici je kad sam prihvaćao nagradu u ime našeg dragog prijatelja Heatha Ledgera", rekao je Nolan.

Nolan preuzeo Heathovu nagradu 2009. 

Godinu dana nakon Heathove tragične smrti u siječnju 2008. Christopher je u njegovo ime tijekom dodjele 2009. primio nagradu Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca za ulogu Jokera u Vitezu tame. Nolan se prisjetio da je prihvaćanje nagrade u njegovo ime bilo komplicirano i izazovno, ali da mu je Robert Downey Jr. pomogao.

"Usred govora, pogledao sam Roberta Downeyja Jr.-a, koji mi je zapeo za oko i on mi je dao pogled podrške", rekao je o ceremoniji 2009., na kojoj je Robert bio u konkurenciji za istu nagradu kao i Heath.

"Pogledao me isto kao što me sada gleda, a istu količinu ljubavi i podrške dao je mnogim ljudima u zajednici tijekom godina", rekao je Nolan hvaleći kolegu koji je glumio u Oppenheimeru. Robert je također osvojio nagradu za svoju ulogu u Oppenheimeru tijekom sinoćnje ceremonije - okrunjen je titulom za najboljeg sporednog glumca.

Pročitajte više