FOTO Advent nije samo u Zagrebu, pogledajte kako se slavi u Dubrovniku, Varaždinu, Sinju...

Grgo Jelavic, Dubravka Petric/PIXSELL/Press/Čitatelji Indexa

CIJELA Hrvatska obilježila je početak adventa. Iako je najrazvikaniji onaj u Zagrebu, koji se treću godinu zaredom bori za titulu najljepšeg adventa u Europi, a pisalo se i o splitskom adventu, brojni hrvatski gradovi obilježavaju najljepše vrijeme u godini.

Županijska palača u Varaždinu zasjala je u punom blagdanskom sjaju. Naime, prekrasna povijesna palača iz 18. stoljeća pretvorena je u adventski kalendar.

"Neki adventski kalendari imaju mali poklon sakriven u svakom prozoru, kao što je igračka ili čokolada, a naš poklon građanima i turistima bit će svakodnevne nove prekrasne fotografije na prozorima. Kulturne znamenitosti naše županije, prekrasni krajolici i zimski motivi kriju se iza svakog broja na postavljenom adventskom kalendaru. Prvi put u Varaždinu i Varaždinskoj županiji postavljeno je odbrojavanje do najljepšeg blagdana Božića na ovakav način. Advent je vrijeme radosti, veselja, druženja i svega pozitivnoga što nas okružuje, pa se nadamo da će ovaj kalendar razveseliti naše građane", rekla je Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana i zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije.

Naša čitateljica Ljubica Gulić pokazala nam je kako se advent slavi u Sinju.

U Dubrovniku je otvoren Zimski festival Dubrovnik, a nakon paljenja prve svijeće na adventskom vijencu nastupio je Gibonni.

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku svečano je upaljena prva adventska svijeća te je otvoreno adventsko klizalište za posjetitelje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Advent, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Advent.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više