FOTO Ovakav Black Friday u Hrvatskoj godinama nismo vidjeli

Foto: Marko Lukunic, Nikola Cutuk, Dusko Jaramaz/PIXSELL

BLACK FRIDAY posljednjih je godina i u Hrvatskoj bio dan kad su jedni satima stajali u redu ili čak cijelu noć kampirali kako bi nešto kupili po sniženoj cijeli, a drugi mahnito otvarali članke o ovima prvima i rugali se. Bila je to tradicionalna dinamika koja nas je zabavljala na taj jedan dan.

A onda je došla 2020. godina. Sudeći po fotografijama koje stižu iz Zagreba, Šibenika i Siska, ovih prvih nema. Ispred dućana s oglašenim popustima nitko ne stoji, o redovima i maniji nema govora, a prodavači se samo nadaju da će u dućan ući pokoji kupac.

Jedini zasad viđeni red danas je ispred Zare u Rijeci, gdje su kupci čekali priliku da uđu u trgovinu i razgledaju što se nudi po sniženim cijenama. I tu je gužva ipak dosta manja nego prijašnjih godina.

Zagreb

Nešto više ljudi bilo je u Arena centru u petak predvečer, no ipak manje nego što je to uobičajeno na Black Friday, što je i logično s obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

Iako se na temelju fotografija stvara dojam gužve, važno je napomenuti da su trgovine ograničile broj kupaca koji odjednom smiju biti unutra pa se redovi stvaraju na hodnicima. 

Šibenik

Sisak

Pročitajte više