Friško razvedena Kaliopi predstavila album: Ženama sam primjer da se sve može preživjeti

MAKEDONSKA diva Kaliopi predstavila je u Zagrebu hrvatsko izdanje svojeg posljednjeg albuma "Poruka". Nakon odsviranih pjesama ponovo se uvjerila da snimljeni materijal zvuči još bolje uživo te kaže kako joj je sinoćnji nastup bio jedan poseban doživljaj. "Bilo je predivno, moji su mi muzičari rekli da im se ponovio doživljaj s jednog koncerta u Kanadi koji je bio stvarno poseban za sve nas, i kao glazbenike i kao ljude. Mislim da su ljudi jako lijepo reagirali na pjesme, odmah se osjeti taj duh iščekivanja, pa onda odobravanja i na kraju oduševljenja, što je za jednog umjetnika, na kraju, najbitnija stvar. Mi zato postojimo, pripadamo ljudima da im na neki način uljepšamo život, ponekad zaplaču, ponekad se nasmiju i razvesele", rekla je nakon koncerta za Index Kaliopi.

"Razvod mi nije poljuljao vjeru u ljubav"

Odmah je na početku otkrila kako je prije tri mjeseca postala razvedena žena, nakon što joj nije uspio brak sa 13 godina mlađim suprugom Vasilom Zafirčevim. "Novinare uvijek zanima ono najžuće, pa da odmah to razjasnimo. Uvijek su me spominjali uz tog 13 godina mlađeg supruga, a sada neka gledaju samo mene", našalila se na početku nastupa pjevačica. Otkrila nam je kako joj propali brak nije uništio vjeru u ljubav. "Apsolutno ne, i ta se vjera nikada neće poljuljati. Volim sve ljude koji su živjeli sa mnom i koji žive, tako da to nije neko strašno iskustvo, ništa to nije. Moram biti primjer ženama da se sve može prelomiti i preživjeti, čak i razvod", rekla nam je Kaliopi.

Nina Badrić o Kaliopi: Mislim da je njezina poruka samo ljubav

Albumom "Poruka" željela je poručiti kako u životu vidi samo ljubav i dobre stvari. "Poruka je da samo dobro pobjeđuje, to je ono što može svijet održati živim. Danas je često strah jedan od naših najvećih neprijatelja. Ja se trudim kroz glazbu poslati tu poruku, o tome što je ipak najbitnije za nas", kaže Kaliopi.

U intimnoj atmosferi bara pjevačica je svoju publiku očarala pjesmom. U njezinim izvedbama uživala je i Nina Badrić. "Kaliopi poznam dugo, mi smo joj još sa Zvjezdicama gostovali na jednom albumu i još od tada traje moja ljubav prema njoj kao prema velikoj glazbenici, predivnom interpretu i, iznad svega, prekrasnoj osobi koja daje jako puno ljubavi. Svojim nastupima me uvijek uvuče, svojom interpretacijom, ona svaku svoju pjesmu živi, obožavam je slušati", rekla nam je Nina. "Mi kao glazbenici uvijek želimo prenijeti nešto kroz glazbu, a u Kaliopinom slučaju, mislim da je njezina poruka ljubav", dodaje pjevačica.

Žanamari Lalić bi voljela surađivati s Kaliopi

Na koncertu je bila i Žanamari Lalić. "Jako cijenim Kaliopi, ima mi predivan, osebujan vokal i super je autorica. Ovo je prvi put da ću je vidjeti uživo, ona me osobno zvala, ne preko nekog menadžera, i to me oduševilo, jer je to rijetkost", kaže Žanamari. Dodaje kako bi joj bilo drago jednoga dana surađivati s Kaliopi. "Sada radim svoj album, ali možda za neki drugi, ili neki duet, dapače, neka glazbena suradnja bi bila dobrodošla". Osim Nine i Žanamari, Kaliopi su došli poslušati i Jurica Pađen, Ibrica Jusić, Marija Husar, Katarina Rautek te brojni dugi hrvatski estradnjaci.

Pročitajte više