George Clooney: Uloga u Prijateljima Matthewu Perryju nije donijela radost i sreću

Foto: EPA

George Clooney smatra da gluma u Prijateljima nije njegovom dugogodišnjem prijatelju Matthewu Perryju donijela "radost ili sreću ili mir".

U novom intervjuu za Deadline, 62-godišnji glumac progovorio je o svom prijateljstvu s Perryjem, koji je pronađen mrtav u svom domu krajem listopada. Clooney je rekao da su se poznavali otkako je Perry imao 16 godina i dodao da je pokojni glumac uvijek govorio o svom snu da dobije ulogu u sitcomu.

"'Samo želim ući u obični sitcom i bio bih najsretniji čovjek na svijetu.' I dobio je vjerojatno jedan od najboljih ikad. Nije bio sretan. Nije mu donijelo radost, sreću ili mir", rekao je Clooney prisjećajući se Perryjevih riječi.

Clooney je dodao da je bilo "teško gledati" kako se Perry bori i da je bio šokiran kada je na kraju saznao da njegov prijatelj koristi opioide svaki dan. "I također vam samo govori da vam uspjeh, novac i sve te stvari ne donose automatski sreću. Morate biti zadovoljni sobom i svojim životom", rekao je Clooney.

Otvoreno je govorio o svojoj ovisnosti

U intervjuu za The New York Times u listopadu prošle godine, Perry je otkrio da bi glumio ozljede leđa i migrene samo kako bi dobio 55 tableta Vicodina koje su mu trebale svaki dan.

"Kad si ovisnik o drogama, sve je to matematika. Odem na ovo mjesto i trebam uzeti tri. A onda odem na ovo mjesto i uzet ću pet jer ću biti tamo duže. Iscrpljujuće je, ali morate to učiniti ili ćete se jako, jako razboljeti", rekao je Perry za Times.

Glumac je bio otvoren o svojoj borbi s alkoholizmom i ovisnošću o drogama posljednjih godina, a čak je i detaljno opisao svoje putovanje u svojim memoarima iz 2022. Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. Prošlog je tjedna ured okruga Los Angeles utvrdio da je Perryjeva smrt bila nesreća uzrokovana "akutnim učincima ketamina".

Pročitajte više