Glumac objasnio scenu iz Generala: "Namjerno smo trolali, crkli bi da nismo"

Screenshot: HRT

SCENE iz Generala ne prestaju oduševljavati ljubitelje treša, a osim scene u kojoj ispred Mustafe Nadarevića na stolu stoji bočica Jane, nekima je za oko zapela i scena u kojoj glumci Asim Ugljen i Marko Cindrić u minobacač stavljaju pogrešnu granatu pri čemu njihovi likovi pogibaju. 

Neki su primijetili da su se prije stavljanja granate glumci pozdravili kao Pat i Mat, likovi iz crtića A je to.  

Njih dvojica, inače, upravo glume ta dva lika u predstavi Marija Kovača, a Asim Ugljen se na Facebooku pohvalio kako su to učinili namjerno. 

"Samo kum i ja možemo u Generalu odigrati "A je to." Obratiti pažnju na pozdrav prije ispucavanja granate", napisao je uz snimku te scene. 

Također je opširno objasnio kako je to učinio jer obožava trolati, a ustvrdio je da su scenu odigrali drugačije nego što je bila napisana i da se to Vrdoljaku svidjelo pa ju je odlučio ostaviti. 

"Gledajte, ja sam i u pravom životu trolčina. To je genetsko obilježje muškaraca u mojoj obitelji. Uživamo trolati. Moj pokojni djed i ja smo jednom glumili Rome dva tjedna i družili se s njima na moru, jer bi obojica pocrnili kao Arapi. Moja baka s nama, plava kao Švabica, nije mogla vjerovati do koje mjere smo retardirani. Za nju smo tvrdili da smo je jeftino kupili. Moj otac je početkom '90-ih na kongresu u Houstonu uvjerio najveće svjetske kardijalne kirurge da je mamu kupio jeftino iz kataloga u džamiji. Aida nije mogla vjerovati do koje je mjere retardiran. Pa naravno da smo ubacili pozdrav Pata i Mata iz "A je to" u Generala. Crkli bi da nismo. Zato smo i išli to snimati, da možemo to ubaciti. Recite vi štogod želite, ali ostavio nam je scenu kako smo je odigrali, a nismo je odigrali kao što je bila napisana. Mislim da smo jedini koji su tako nešto napravili, a stari odobrio. Fak it, trol prepozna trola. Kao što je on zatrolao vas, mi smo zatrolali njega. I dopalo mu se. I nama", zaključio je. 

Pročitajte više