Glumac u 95. godini priznao da je gay: Dovodio sam muškarce kući uz ženin blagoslov

Foto: Carlton Television

ŠKOTSKI umirovljeni glumac Stanley Baxter u 95. godini priznao je da je homoseksualac te opisao kako je dovodio muškarce kući uz ženin blagoslov.

Televizijska zvijezda poznata po komičnim serijama kao što su The Stanley Baxter Show, Time For Baxter, Picture Show Stanley Baxter, The Stanley Baxter Series umirovila se prije 25 godina, no u knjizi o svom životu, The Real Stanley Baxter, otkrio je dosad nepoznate detalje o svom životu.

Baxter u knjizi piše kako je čitavu karijeru skrivao svoju seksualnu orijentaciju te objašnjava kakav je ona utjecaj imala na odnos s njegovom suprugom Moirom Robertson, koja je preminula 1997. godine.

U knjizi kaže kako je želio prekinuti s Moirom kad se ona željela udati za njega, no ona je bila toliko uznemirena i slomljena srca da joj je otkrio i pravi razlog zbog kojeg je želio prekinuti vezu.

Dodao je da je bila toliko uznemirena da je prijetila da će skočiti kroz prozor pa se par na kraju i vjenčao. Nakon što su se vjenčali, Baxter tvrdi da su sklopili pakt koji mu je omogućio da muškarce dovodi kući s njezinim blagoslovom, prenosi The Mirror.

Embed from Getty Images

"Nisam mogao dugo izdržati bez muškaraca", piše. "Srećom, Moira je imala razumijevanja. Ako sam za nekoga bio zainteresiran, mogao sam ga dovesti kući", otkrio je.

Baxterov svijet srušio se 1962. godine kad je uhićen u javnom zahodu u sjevernom Londonu zbog sumnje da je želio platiti seks. Kaže kako se bojao da će mu karijera tad završiti, no njegov odvjetnik uspio ga je osloboditi optužbi.

Njegov brak s Moirom bio je problematičan tijekom sljedećih nekoliko godina jer se borila s problemima mentalnog zdravlja i dijagnosticirana joj je šizofrenija. Umrla je 1997. u dobi od 69 godina nakon što se predozirala.

"Svatko bi bio lud da odluči živjeti tako teškim životom", napisao je još o svojoj seksualnosti. "Mnogo je homoseksualaca koji su zadovoljni s onime što jesu. Ja nikad nisam želio biti gay. Još uvijek ne želim", zaključio je.

Pročitajte više