Golotinja na filmu

U POSLJEDNJE vrijeme mnoge poznate filmske zvijezde, pjevačice i ostali ne libe se skinuti pred kamerama. Koliko daleko su spremni ići, već smo mogli sami vidjeti.

Glumica Christina Ricci izjavila je da je bila vrlo nervozna tijekom snimanja scene u kojoj se skinula, ali nakon nekog vremena navikla se i osjećala se ˝prosvijetljenom˝.

Trideset godina nakon šokantne audicije za film Posljednji tango u Parizu, golotinja je sasvim uobičajena stvar.

Čak i glumice ovjenčane nagradam i priznanjima skidale su ili će se skidati - Halle Berry, Nicole Kidman, Kate Winslet..

U hitu ˝Solaris˝ George Clooney pokazao je svoju pozadinu.

Filmovi Crveni zmaj, Nevjerna, i Monsters ball imaju nekoliko golišavih scena, a zvijezda Nevjerne Diane Lane postavlja retoričko pitanje kao prikazati nevjeru ako se ne pokaže bar djelić golog tijela - kakav je to hamburger bez mesa?

Do prije nekoliko godina obožavatelji C-filmova mogli su redovito uživati u golišavim scenama, koje su naravno igrale ljepuškaste anonimke.

U želji da pod svaku cijenu zapnu za oko publike, ali i Hollywoodskih glavešina, nisu prezale ni pred čim. Golišave scene samo su jedan način da se to postigne. Važno je samo napraviti nešto novo, nešto što će zaprepastiti publiku, a umjetnička vrijednost neka ostane po strani.

Podsjetimo se još vruće scene Sharon Stone u Sirovim strastima - najupečatljiviji trenutak filma kojeg se i danas sjećamo - stavljajući nogu preko noge Sharon je pokazala kako ispod suknje nema ništa.

Filmski kritičari danas prozivaju takve postupke, ali filmske kuće se ne obaziru i nastavljaju po starom. Stvar je samo u tome da više ni poznate filmske zvijezde nisu imune na golotinju.

Možda zato što i nemaju nikakve druge kvalitete osim fizičkih. Djelomično je kriva i publika, jer kino dvorane danas ne puni film visoke umjetničke vrijednosti, već samo specijalni efekti s ponekim razgolićenim dijelom tijela.

Na kraju, kad se film reklamira po tome tko je u njemu pokazao grudi, sve je jasno.

Pročitajte više