GQ predstavio Cecu u pravom svjetlu

SRPSKI mediji ogorčeni su načinom na koji je američki časopis za muškarce, GQ, predstavio najveću srpsku turbo folk zvijezdu i suprugu pokojnog ratnog zločinca Arkana, Cecu Ražnatović.

Pod naslovom “Ameri raspeli Cecu” srpski tabloid Kurir prenosi dijelove teksta pod naslovom “Najopasnija pop zvijezda na svijetu”, kojeg je GQ objavio o Ceci.

Novinar Kurira čudi se što GQ Cecu stavlja u kontekst “žene ozloglašenog kriminalca i paravojnog vođe”, te tvrdi da su i popratne fotografije usmjerene na diskreditaciju srpske turbo folk zvijezde.

“Nakon udaje za Arkana, Ceca je dospela u tmuran svet gospodara rata, kriminalaca i plaćenih ubojica. Za neke Srbe, ona je predstavljala sramni ostatak strašnog rata - Evu Braun 21. stoljeća. Ali za iznenađujuće puno ljudi, Ceca predstavlja romantičnu folk heroinu, simbol nacionalnog otpora prema bivšoj vlasti.” - stoji u tekstu GQ-a.

Američki časopis opisuje zlodjela koja je predvodio pokojni Cecin suprug, a iznosi i tvrdnju da je Arkan, nakon što je oženio Cecu, preuzeo kontrolu nad njezinom glazbenom karijerom.

“Oblačio ju je u providne haljine sa tangom i platio plastične operacije... kad sam je pitao za optužbe za Arkanove ratne zločine, odgovorila mi je: "Gluposti.” Zvučala je kao žena kriminalca viđenih na TV-u i u filmovima - lojalna i sve poriče." - zaključio je novinar časopisa GQ.

Pročitajte više