Greta Thunberg vratila se na klimatske prosvjede ispred švedskog parlamenta

Foto: Twitter

NAKON dužeg razdoblja prosvjeda na internetu švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg vratila se u petak pred zgradu švedskog parlamenta na još jedan prosvjed protiv klimatskih promjena u vlastitoj organizaciji.

Uz nekolicinu drugih prosvjednika, Thunberg se, uz natpis "Školski štrajk za klimu" i s maskom na licu s logotipom Petkom za budućnost, vratila na mjesto na kojem je počela štrajk u Stockholmu, o čemu je obavijestila svoje pratitelje na Instagramu.

"Danas smo se vratili pred parlament, a s obzirom na to da pandemija još nije gotova, držat ćemo se toga da nas je što manje i da je sve u skladu s epidemiološkim mjerama", napisala je Thunberg na svom Instagram profilu.

Thunberg je započela organizaciju prosvjeda 2018. pred zgradom švedskog parlamenta, pozivajući političare da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena.

U nekoliko mjeseci osnovan je klimatski pokret mladih Petkom za budućnost, a masovnim demonstracijama koje su organizirali prisustvovale su stotine tisuća mladih širom svijeta.

Međutim, pandemija koronavirusa privremeno je zaustavila i njihove prosvjede.

Budući da nije mogla nastaviti s fizičkim prosvjedima, Thunberg se okrenula objavljivanju slika na društvenim mrežama, s naglaskom na Instagram.

Pročitajte više