Harryjevi memoari nisu mijenjani nakon kraljičine smrti

Foto: EPA

IŠČEKIVANI memoari princa Harryja Spare (Rezerva) čitateljima neće podijeliti nove detalje o kraljevskoj obitelji, navode britanski mediji.

Čitatelji knjige Spare, koju je Harry napisao uz pomoć pisca J.R. Moehringera, ne bi trebali očekivati da će baciti puno novog svjetla na ​​vojvodu od Sussexa ni na njegov život jer nije prepravljana nakon smrti njegove bake kraljice Elizabete II. u rujnu, izvještava Yahoo News UK.

Reklamirana kao "nebrušeno djelo s uvidom, otkrivenjem, samoispitivanjem i teško stečenom mudrošću Harryja", knjiga bi trebala izaći manje od tri godine nakon što su se on i njegova supruga, bivša glumica Meghan Markle, povukli sa svojih kraljevskih dužnosti i preselili u SAD.

Viši članovi palače strahuju da bi knjiga mogla narušiti njihov ugled

Naslov knjige u izdanju Penguin Random House, koja se na policama pojavljuje 10. siječnja, nakon Harryjevog i Meghaninog dokumentarca na Netflixu Rattled, referenca je na Harryjev rezervni položaj kao brata britanskog prijestolonasljednika.

"Nadam se da ću pričajući svoju priču - uspone i padove, pogreške, naučene lekcije - pomoći pokazati da, bez obzira na to odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo", rekao je Harry ranije. Iako su neki mediji tvrdili da Spare žestoko udara po kraljevskoj obitelji, Yahoo je među medijima koji su izvijestili da nije tako.

Unatoč tome, viši članovi palače strahuju od toga što bi knjiga i bilo kakva otkrića u njoj mogli značiti za "ugled i odnose", stoji u izvješću Yahooa.

Pročitajte više