Hibridna najava kompaktnog Lexusa

NA FRANKFURTSKOM će salonu tijekom sljedećeg tjedna biti predstavljen Lexusov najavni koncept. Radi se o modelu pod nazivom Lexus LF-Ch koji će izravno najaviti japanskog premium konkurenta BMW-u serije 1, audiju A3 i sl.

Uspjeh većih razmjera u Europi bez kompaktnog modela je gotovo nemoguć. Upravo je iz tog razloga Lexus odlučio kupcima ponuditi novi model, u gami smješten ispod IS-a, a kojega će izravno najaviti frankfurtska studija LF-Ch. Ukratko LF dio imena sugerira konceptni status, C kako je riječ o automobilu C segmenta, dok je h oznaka za hibridni pogon.

Na priloženim fotografijama možemo vidjeti kako iako blizu, to još uvijek nije konačni izgled produkcijskog modela. Naime, daju se primijetiti mnoge studijske značajke koje će do serijske proizvodnje zasigurno biti "ispeglane".

Koliko je za sada poznato produkcijski bi model na tržište trebao stići najkasnije 2012. i prvenstveno će biti namijenjen europskom tržištu. Više će informacija, kako o ovom pitanju, a tako i o tehničkim karakteristikama automobila postati poznato nakon frankfurtske premijere.

Pročitajte više