Hvale se da imaju najbolji program: Pogledajte što domaći TV kanali nude za doček

Foto: Press

VIŠE je nego očito da će većina građana Hrvatske 2021. godinu dočekati u kućnom okruženju i uz TV program, kakav god on bio.

Hrvatska radiotelevizija tvrdi da je pripremila "atraktivan program za novogodišnje blagdane, s naglaskom na raskošan zabavni i glazbeni program, te sjajne filmove za sve uzraste i ukuse".

Pa pogledajmo što pod tim misle.

Na Silvestrovo, 31. prosinca, u udarnom terminu Prvog programa nakon 20 sati na programu su humanitarno zvjezdano izdanje kviza Tko želi biti milijunaš?, a od 21:35 do pola sata iza ponoći slijedi posebna emisija A strane - novogodišnje izdanje. Potom je na rasporedu glazbeni program koji počinje u 0:35 sa snimkom koncerta Severine s njezine lanjske Magic Tour turneje iz zagrebačke Arene. Slijedi izbor nastupa iz emisije Lijepom našom u 2:35, potom u 4:12 snimka koncerta Gazde - Požega 2020. te pred jutro snimka koncerta Šima Jovanovac - Mojih 55 godina, Požega 2020.

Na Novu godinu, 1. siječnja, u terminu od 16:55 sati na rasporedu je film La La Land, koji je osvojio pet Oscara. Udarni termin počinje prvom novogodišnjom emisijom 5.com s Danijelom u 20:10 sati, nakon čega slijedi Oscarom nagrađeni južnokorejski film Parazit.

Na Silvestrovo na Drugom je programu u 13:25 sati na rasporedu film Obitelj von Trapp: Život ispunjen glazbom. U poslijepodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati na programu je Naši i vaši - specijal novogodišnja epizoda Doček. Udarni termin na Staru godinu, s početkom u 20 sati čini maraton od pet filmova za redom.
 
Prvi na redu, s početkom u 20:05 sati je Shrek, računalno-animirana komedija. Drugi, s početkom u 21:40 sati je hrvatski klasik Tko pjeva, zlo ne misli, poznat i kao najzagrebačkiji film svih vremena, najbolji i najpopularniji hrvatski film. 

Treći film, s početkom u 23:25 sati je Oscarom nagrađeni Vuk s Wall Streeta, biografska crna komedija. Četvrti film koji počinje u 02:15 je komedija Glup i gluplji 2. Posljednji, peti film maratona je Niti vidim niti čujem s početkom u 4 sata. 

Na Novu godinu, 1. siječnja, u prijepodnevnom terminu od 11:10 sati na rasporedu je film Goonies, pustolovni film za mlade. U poslijepodnevnom terminu od 15:45 sati na redu je Willy Wonka i tvornica čokolade, film fantastike/mjuzikl. 

Udarni termin rezerviran je za serije i filmove. U 20:05 sati na rasporedu je prva epizoda dokumentarne serije Utočište - Priče o opstanku u Alpama. Kasni termin donosi dvije epizode serije Zla krv, a u 0:20 sati na redu je krimić Mala ubojstva Agathe Christie: Ubojstva na rasprodaji. 

Na Trećem programu na Silvestrovo u 21:05 sati na rasporedu je Istrebljivač (Blade Runner), znanstveno-fantastični film. U 23 sata na redu je Panov labirint, film fantazije. U 0:55 sati slijedi Plavi baršun. 

Na Novu godinu, 1. siječnja, u udarnom terminu od 20:05 sati gledat ćemo klasik Lawrence od Arabije, povijesni spektakl. Nakon toga, u 23:25 sati na programu je hrvatski film Bakonja fra Brne, drama.

Nakon središnje informativne emisije RTL Danas, odnosno od 20 sati, u programu RTL-a gledatelji će moći vidjeti emisiju Dobra strana 2020. koju uređuje i vodi Jelena Pajić. Cilj je emisije pokazati da je godina koju su obilježili koronavirus i razorni potres u Zagrebu imala i svoje lijepe, tople trenutke.

Odmah nakon Dobre strane 2020., točnije u 21:30, počinje novogodišnji TV show U Novu godinu s Đurom, u kojem će Branko Đurić Đuro uvesti gledatelje RTL-a u 2021. godinu.

Uz najveće regionalne glazbene zvijezde Ninu Badrić, Massima, Ramba Amadeusa, Bombaj štampu i Hari Mata Harija, Đuro obećava puno zabave, smijeha i dobre glazbe u novogodišnjoj noći.

"Želja nam je bila, u ovom 'novom normalnom', za tu najluđu noć sačuvati dašak pravog normalnog. Nismo htjeli raditi ništa pretenciozno, nego s humorom i glazbom, ne samo dočekati 2021. nego ovu 2020. ispratiti zauvijek, da nam se nikad ne ponovi", poručio je Đuro.

Gledatelji Nove TV u Novu godinu zakoračit će uz novogodišnju emisiju I godina nova 2021. koja će objediniti omiljena i već dobro poznata lica s ekrana. Potom slijedi s Novom do jutra, novogodišnja emisija s glazbom i humorom.

 

Pročitajte više