I ove godine počasni maraton za Tošu Proeskog od Nove Gradiške do Kruševa

POVODOM druge godišnjice tragične smrti princa balkanskog popa, makedonskog pjevača Toše Proeskog, 16. listopada će u znak sjećanja na Tošu 15 profesionalnih maratonaca trčati maraton od Nove Gradiške do Kruševa, Tošinog rodnog mjesta. Start Maratona je 16. listopada u 6.20 sati u Novoj Gradišci, a trčat će se tri dana - do 19. listopada u podne, kad bi maratonci trebali stići u Kruševo. U međuvremenu će ih 17. listopada oko 10 sati u beogradskoj Areni te 18. listopada oko 18 sati u Skopju, dočekati brojni članovi Tošinog međunarodnog fan kluba.

> Toše Proeski - princ balkanskog popa tragično ušao u legendu

> Video: Toše Proeski - In memoriam

Maratonci koji će trčati od Nove Gradiške do Kruševa su Petrovski Miki, Kapričevski Naum, Veličkoski Duško, Danevski Sašo, Martinovski Trpe, Ristov Ivan, Spasovski Tome, Jakimovski Igor, Tolevski Viktor, Trajče Mihov, Daneski Boris, Trendafilov Đorđi, Stojkov Marijan, Milošeski Srđan i Tasevski Blage.

Iako su od tragične nesreće prošle već dvije godine, mnogo je onih koji još uvijek s nevjericom gledaju na to da Toše više nije među nama. Oko stravične nesreće koja se 16. listopada 2007. godine dogodila na autocesti nedaleko od Nove Gradiške stvarale su se brojne teorije urote, ali vještačenja, i ona provedena u Hrvatskoj i ona provedena u Makedoniji, pokazala su kako je za sve kriva prevelika brzina kojom je Tošin vozač i prijatelj Georgij Georgijevski upravljao pjevačevim Touaregom.

Fanovi Tošu nisu zaboravili, ali se ove godine koncert u znak sjećanja na njega ipak nije održao 5. listopada. Taj datum je prvotno bio odabran jer je to datum na kojeg je održan posljednji Tošin live koncert. Na taj dan 2007. godine, netom prije smrti, Toše je okupljenim fanovima poručio: "Volim vas! Sljedeće godine vas želim vidjeti u još većem broju". Toše sljedeću godinu, na žalost, nije dočekao, ali fanovi jesu. Prikladnijim se datumom organizatorima ipak učinio datum Tošinog rođenja - 25. siječnja te će odsad to biti dan sjećanja na Tošu.

Pročitajte više