Ibrahim Ferrer oduševio 4.500 ljubitelja kubanske glazbe

LEGENDARNI kubanski glazbenik Ibrahim Ferrer večeras je oduševio i rasplesao 4.500 gledatelja u zagrebačkom Domu sportova.

Ferrer i njegov 16-člani prateći sastav dvosatnim su programom podsjetili rasprodanu dvoranu (bila su predviđena samo sjedeća mjesta) na bogatu kubansku glazbenu baštinu i potvrdili da su trenutno najveća koncertna atrakcija s toga karipskog otoka.

Sedamdeset sedmogodišnji pjevač predstavio je zagrebačkoj publici svoj posljednji album "Buenos Hermanos", za koji je ove godine nagrađen Grammyem, te neke favorite s prethodnih ploča.

U izvrsnom pratećem sastavu nastupili su još neki čuveni kubanski glazbenici - kontrabasist Orlando "Cachaito" Lopez, trubač Manuel "Guajiro" Mirabal, klavirist Roberto Fonseca te gitarist i pijanist Manuel Galban, također dobitnik Grammya.

Vrhunski glazbenici s lakoćom su prelazili s bržih, plesnih točaka na lagana i romantična bolera, a jednom pjesmom odali su počast preminulom Rubenu Gonzalesu, virtuoznom pijanisti koji je zajedno s Ferrerom snimio slavni album "Buena Vista Social Club".

Odlično raspoloženu publiku nije zasmetao niti lapsus vođe orkestra Demetria Muniza koji ih je pozdravio s "Good evening Sarajevo", a kako je koncert odmicao atmosfera je bila sve vrućija, a aplauzi sve bučniji.

Pretkraj nastupa na Ferrerov poziv gledatelji su ispunili prostor ispred pozornice, a cijela dvorana je kraj koncerta dočekala plešući. Za bis su ostavljene najpoznatije Ferrerove pjesme "Dos Gardenias" i "Candela", obje s albuma "Buena Vista".

Osim spektakularnog nastupa Ferrer i njegov orkestar pomogli su jednu humanitarnu akciju - Studentski centar, koji je zajedno s Multikulturom organizirao koncert, iz prihoda od prodaje ulaznica nabavit će kombi za prijevoz zagrebačkih studenata s invaliditetom.

Pročitajte više