Independent četiri hrvatska mjesta uvrstio na popis najuzbudljivijih destinacija

Foto: Shutterstock

Britanski Independent nedavno je objavio članak o nekoliko uzbudljivih destinacija koje preporučuju turistima da ih svakako posjete u 2024. godini.

Na popisu su se našle čak četiri destinacije iz Hrvatske. Posebno su nahvalili Plitvička jezera. 

"Nacionalni par Plitvička jezera je dom prekrasnih slapova i netaknutih jezera, gdje možete uživati u ljepotama prirode. Doslovno se možete diviti jezerima s kristalno čistom vodom. Njihova je ljepota neusporediva s bilo čim. Posjet Plitvičkim jezerima sigurno će vam biti nezaboravno iskustvo", piše The Independent.

"Park nije samo destinacija za ljubitelje prirode već i stanište raznovrsne flore i faune, uključujući rijetke i ugrožene vrste. To je raj za fotografe, planinare i sve one koji žele uživati u tišini i ljepoti prirode", dodaju.

Nahvalili i Zadar

Osim Plitvičkih jezera, Independent je izdvojio i Baraćeve špilje, Hvar i Zadar.

"Zadar je u kojem gdje prirodna i kulturna baština koegzistiraju u savršenom skladu. Morske orgulje i Pozdrav Suncu svakako morate posjetiti. Zadar je sa svojom bogatom kulturnom baštinom poput muzeja na otvorenom", pišu.

"Hvar je, pak, odličan za odmor i opuštanje. Osim odličnog noćnog života i kulture, Hrvatska ima izuzetne prirodne ljepote. Od slikovitih plaža do planina. Postoji niz predivnih mjesta koja možete istražiti", zaključuju.

Osim destinacija u Hrvatskoj, britanski list izdvojio je i Svetu Luciju na Karibima, Maldive, Barbados, Tursku (posebno luksuzni Papillon hotel) i selo Pissouri na Cipru.

Pročitajte više