Internet je lud za "zvjezdanim" kolačima, otkrijte kako ih napraviti

Foto: Reddit

KAD JE majstoricu slastičarstva poznatu na Redditu kao Skizorbit bliska prijateljica zamolila da joj ispeče tortu i cupcakese koji izgledaju kao dio galaksije, naša junakinja znala je da je vrijeme da se ozbiljno primi posla.

Kolači koje je ispekla izgledaju magično, a kad je objavila fotke na Redditu izazvala je senzaciju. Naravno da su svi željeli da im otkrije tajnu kako je to napravila.

Skizorbit je vlasnica svoje slastičarnice u Columbusu u Ohiu pod nazivom "Darling Delights", a čini se da je svladala sve trikove slastičarstva.

No vratimo se na ove kolače, kako ih je napravila? Prema onome što je otkrila, da ovako oslikate kolače trebat će vam kompresor.

"Prelila sam tortu bijelim fondantom, a cupcakese bijelom glazurom, a onda sam kompresorom nanijela stupnjevito boju na kolače. Galaksija, stabla i zvijezde oslikani su kistovima, spužvama i bojom za hranu", napisala je.

Kad je riječ o nanošenu boja kaže: "Započela sam s bijelom, pa nanijela svijetlo plavu, ružičastu, ljubičastu, tamno plavu i na neke crnu boju. Super stvar kod bojanja kompresorom jest to što je to jako tanak sloj boje s glazurom ispod nje, pa nema onaj odvratni okus boje".

Kompresor za kolače možete kupiti već za 50 dolara, a u posljednje vrijeme je dio standardne opreme u velikom broju slastičarnica.

"Najvažnije je da boju nanosite u tankim slojevima, ako pretjerate sve će postati prevodenasto i slijevat će se niz kolač", rekla je.

Kad je riječ o zvijezdama na kolačima, njih je nanijela pomoću četkice za zube. 

Pročitajte više