Ionako nemate društveni život, pa je vrijeme da ovim igrama date šansu

Foto: Press

MNOGO je videoigara koje ste oduvijek željeli zaigrati ili im barem dati šansu, ali to zbog nedostatka vremena nikada niste učinili.

Tvorci videoigara ponekad stvaraju impresivne svjetove koje je užitak istraživati, ali većina nas jednostavno nema luksuz maratonskog igranja što je potrebno kako bismo do kraja uživali u ovim nevjerojatno opsežnim igrama.

No, to se promijenilo, a novonastala situacija mnogima je stvorila neželjeni višak vremena koji, između ostalog, mogu iskoristiti i za neke od ovih igara.

Mass Effect trilogija

Bioware je uspio stvoriti jednu od vjerojatno najboljih SF RPG-ova svih vremena i premda je prvi dio malo lošije ostario, drugi Mass Effect i danas je jedna od najboljih videoigara svih vremena.

I da, mnogi će konstatirati da završetak trojke možda i nije svačija šalica čaja, ali bilo bi nepošteno reći da ne zadovoljava visoke standarde koje je postavio prethodnik. Ono što definitivno možete preskočiti je Mass Effect Andromeda.

Dark Souls trilogija

Za početak, ovo nije lagana igra. No, ne dopustite da vas to omete u ovom gotičkom remek-djelu FromSoftwarea jer radi se o igri koja je postavila standarde za sve moderne akcijske avanture koje su uslijedile.

A ako odlučite odraditi sva tri dijela, imat ćete što igrati do kraja godine.

Final Fantasy VII

Uletjeti u raskošan svijet Final Fantasyja u sedmom nastavku djeluje pomalo suludo i mnogi bi mogli biti obeshrabreni, ali ne postoji bolji trenutak da to učinite.

Ne samo da je riječ o najboljem nastavku, već najboljem nastavku koji je nedavno dobio osvježenu verziju koja izgleda fenomenalno i pokupila je visoke ocjene. Stoga, ako imate barem marginalni interes za japanskim RPG-ovima, vrijeme je da se prepustite i uđete u ovaj zbunjujući svijet.

X-Com 2

Izvorni X-Com 2 fenomenalna je strateška igra sama po sebi, ali ako želite u potpunosti uživati, predlažemo vam da obavezno instalirate i ekspanziju War of the Chosen koja ne samo da poboljšava original, već ga pretvara u igru u kojoj ćete uživati čak i ako ste više puta završili temeljnu igru.

Dragon Age trilogija

Realno, Dragon Age: Origins i dalje je jedan od najboljih RPG-ova svih vremena i sam za sebe je maratonska avantura koja će vam sa svim ekspanzijama pružiti sate i sate nezaboravne zabave. Dvojka je neusporedivo slabija i po mnogočemu podbačaj, ali Dragon Age: Inquisition je povratak u formu i jedna od igara koja zaslužuje daleko više pažnje od one koju je dobila.  

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nažalost, ovaj klasik je ograničen na samo dvije konzole - Nintendov Switch i Wii U. No, ako ste vlasnik jedne od njih, uživat ćete u jednoj od najboljih RPG avantura svih vremena, a ako imate ekipu, ovo postaje avantura u kojoj možete uživati s prijateljima.

The Witcher 3 Game of the Year Edition

Po mišljenju mnogih, treći Witcher je jedna od najboljih, ako ne i najbolja videoigra svih vremena. Sve, dakako, ovisi o vašim afinitetima, ali ako ste spremni odvojiti previše vremena i dopustite da budete uvučeni u ovaj kompleksni svijet, nećete biti razočarani.

Dishonored: Complete Collection

Dishonored je specifična igra koju mnogi u šali opisuju kao steampunk remek-djelo koje je napisao Charles Dickens. No, čak i ako niste fanovi steampunka, radi se o atmosferičnoj avanturi prepunoj vrtoglave akcije, šuljanja i spletkarenja.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Čak ni u nešto proljepšanoj verziji za modernije konzole, Skyrim bismo teško mogli nazvati vizualno impresivnom igrom. Međutim, ono što joj nedostaje u grafičkom pogledu, itekako nadoknađuje pričom i atmosferom. A budući da je prošlo dovoljno vremena od izlaska, dobit ćete ispolirani verziju gotovo u potpunosti lišenu glitcheva koji su kvarili konačnu ocjenu u vrijeme izlaska.

Assassin's Creed Odyssey

Franšiza Assassin's Creed prepuna je uspona i padova. Na svako remek-djelo kao što je to bio Black Flag, dolazi po jedan Unity koji vam oduzima vrijeme neizdrživom količinom podmisija koje vas tjeraju da tumarate ogromnim mapama i gubite živce.

Odyssey je osvježenje i ako tražite ultimativni Assassin's Creed, ne tražite dalje od ove sulude vožnje starom Grčkom.

Pročitajte više