Ivo Gregurević: Izašao bih s prijateljima u klub i ostao po tri, četiri dana



KULTNA Zagrebačka diskoteka Saloon u petak navečer proslavila je svoj 41. rođendan. Među brojnim uzvanicima na rođendanu su bili i prošlogodišnji kumovi Saloona, Sanja Doležal i Andro Knego. Oni su tijekom večeri uručili ključeve kluba ovogodišnjim kumovima, glumici Ani Begić i i glumcu Ivi Gregureviću.

Dok je Sanja istaknula kako je u Saloon uvijek rado dolazila, a danas dolazi po svoju djecu nakon izlaska, trudna Ana je izjavila kako se nada da će kultno mjesto za izlaske raditi još dugo te da će i ona jednog dana po svoju djecu dolaziti nakon izlaska. Okupljeni su uživali u stranoj i domaćoj rock glazbi, a jedan od najstarijih posjetitelja bio je prvi kum, Pero Zlatar. 



Da Saloon ima posebno mjesto na zagrebačkoj sceni dokazao je to i gradonačelnik Milan Bandić koji se pojavio oko 2 sata nakon početka tuluma. Zadržao se 15-ak minuta, a društvo su mu pravili Saloonovi kauboji koji su sjedili s njim za stolom. Osim njih, u Saloonu su bili i Mia Begović, Rajko Dujmić sa suprugom, Jurica Pađen, Sandi Cenov, Vladimir Kočiš Zec, Albert Papo, Pavo Kremenić, Davor Bernardić, Pero Močibob, Ronald Braus, Stefan Lupino, Đelo Hadžiselimović, Željan Klašterka, Cobra Balić, Marina Tomašević, Nikola Plečaš, Željka i dr. Ivan Fattorini, Vito Padovan, Sammir, Dado i Stanko Majoli, Želimir Klarić, Željko Pervan, Branko Požgajac, Dalibor Matanić, Goran Grgić, Ankica Dobrić te brojni drugi.

Više fotografija s proslave Saloonovog 41. rođendana možete pogledati u Indexovom Nightlifeu.


Milan Bandić: Mogu i ja doći tamo gdje je lijepo

Zagrebački gradonačelnik došao je u pratnji svojih poslovnih suradnika. U diskoteci se nije puno zadržavao, ali rado je pozdravio svoje prijatelje i poznanike poput glumaca Gorana Grgića i Ankice Dobrić. Na pitanje kako se odlučio doći na tulum odgovorio nam je: "Pa mogu i ja doći tamo gdje je lijepo. Tamo gdje je lijepo i gdje ima puno mladih ljudi, mjesto koje postoji dugo godina i tradicija je velika. To je zagrebački đir, a na tom điru treba biti i zagrebački gradonačelnik". 

Pitali smo ga i da li je, prije nego što je postao gradonačelnik, puno izlazio van, a on nam je rekao: "Vi bi ste se iznenadili koliko ja imam kondicije, to je čudo!". Diskoteku je napustio pola sata prije ponoći.

Vladimir Kočiš Zec: U trenucima krize volim izaći van, popiti i zabaviti se s prijateljima

Član legendarne grupe Novi fosili u petak se zabavljao u Saloonu. Družio se s brojnim glazbenicima i ostalim javnim osobama koje su došle na rođendan. "U Saloon izlazim otkako sam se počeo baviti glazbom. Nisam pretplatnik Saloona, ali u trenutcima duševne krize, kad hoću malo napuniti baterije i energiju dođem ovamo", rekao je. 


Na pitanje kako se to zabavlja dok je vani rekao je: "Budem malo s prijateljima i dođem doma ispunjen i to je poanta toga svega. Onda plešem, malo si popijem i sretan sam. Novi Fosili su ovdje kao grupa napravili mnogo koncerata, bilo je nekih zaista lijepih nastupa i tu smo mi sve svoje velike uspjehe i uspješnice te hitove ovdje promovirali", ispričao nam je. 

Osim njega i Sanje Doležal, u Saloonu je bio i Rajko Dujmić, još jedan od članova legendarnih Novih fosila. "Najbolja uspomena mi je pobjeda na Eurosongu, tada su nas dočekali u klubu i na rukama unijeli unutra. Nemam ni jednu ružnu uspomenu odavde", ispričao nam je Rajko.

Ana Begić: Jedva sam došla, ali drago mi je, tko zna kad ću opet

Glumica Ana Begić, koja je trenutačno trudna, ove godine postala je kuma Saloona. Na pitanje kako je prihvatila kumstvo, rekla je: "Zamolili su me da  budem kuma, a kumstvo se ne odbija" te dodala "Ne budem dugo tu jer ne mogu, jedva sam došla, ali drago mi je da sam izašla, tko zna kad ću opet. Termin poroda mi je za dva mjeseca". 

Upitali smo je i kako se nosi s trudničkim poteškoćama, a odgovorila je kroz smijeh: "Beba je mirna zasad. One najgore mučnine su prošle, hvala Bogu, ali najgora vrsta mučnina je bila". Ana je bila dobro raspoložena, a večer je provela u društvu kolega glumaca.


Ivo Gregurević: Znali bi izaći van i ostati u klubu tri, četiri dana

"Sjećam se davno 1975. godine da sam upisao akademiju u Zagrebu i onda sam pitao da li ima tamo neki kaubojski klub da mogu tamo otići. Izašao sam prvu večer i dobro se proveo s društvom. Otada izlazim u Saloon. Nekad bi tu ostajali i po tri, četiri dana", podijelio je s nama Ivo Gregurević svoje uspomene iz mladosti. 

Glumac, koji je postao novi kum Saloonu, cijelu večer  družio s prijateljima i kolegama te uživao u čašici. Na pitanje kakvi su mu sljedeći poslovni planovi rekao nam je kako uskoro trebao pripremati ulogu za jedan film, ali ne zna koju ulogu će tumačiti jer još nije, kako kaže, pročitao scenarij. 

Sanja Doležal: Tajna mog izgleda je u plesu

Pjevačica koja je u petak navečer izašla sa suprugom, u Saloonu se družila s kolegama iz Novih fosila. Sanja, koja je izgledala besprijekorno tu večer, otkrila nam je na koji način održava svoj dobar izgled. "Tajna mog lijepog izgleda je ples. Ja sam u godinama kad žena jako mora paziti na sebe, veselim se životu, uspjela sam s plesom donekle dotjerati liniju", rekla nam je dobro raspoložena. 

Ona u Saloon izlazi od tinejdžerstva, a kaže kako je za to mjesto vežu razne uspomene. "Od svoje 17. godine izlazim u Saloon, to bi bilo 31 godinu. Pamtim jedan period u svom životu kad sam ovdje bila inventar. Svaku slobodnu večer kad bih bila u Zagrebu sam bila u Saloonu i ovi zidovi pamte puno lijepih stvari, puno sretnih trenutaka, puno tužnih i puno smijeha", prisjetila se Sanja Doležal.

Pročitajte više