J .K. Rowling naIinternetu uoči izlaska novog Harryja Pottera

DJECA širom svijeta moći će ovoga mjeseca putem Interneta pitati J.K. Rowling, autoricu romana o Harryju Potteru, sve što ih zanima o njihovu omiljenom junaku.

Obilježavajući objavljivanje novog nastavka najočekivanije dječje knjige ove godine, Rowling će također nastupiti u londonskom Royal Albert Hallu 26. lipnja gdje će čitati dijelove romana "Harry Potter and the Order of the Phoenix" te odgovarati na pitanja obožavatelja.

Po uzoru na globalni prijenos koncerata Madonne i Paula McCartneyja putem Interneta, Microsoftov ogranak MSN organizira prijenos uživo događaja koji počinje u 16 sati na adresi www.msn.co.uk/harrypotter.

Prijenos putem Interneta omogućit će čitateljima u 34 zemlje te djeci širom svijeta da se uključe u događanje svojim pitanjima spisateljici J.K. Rowling.

Najnovija saga o čarobnjaku-tinejdžeru u Školi čarobnjaštva Hogwarts već se nalazi na vrhu liste najnaručivanijih knjiga u povijesti izdavaštva.

Roman će biti pušten u prodaju 21. lipnja.

Prvi od četiriju dosadašnjih nastavaka prodan je u gotovo 200 milijuna primjeraka na 55 jezika u 200 zemalja.

No unatoč popularnosti prethodnih romana, bile su potrebne tri godine da izađe najnoviji nastavak.

Rowling, koja je prvi roman o Potteru napisala kao samohrana majka bez novca u jednom kafiću u Edinburghu, danas je bogatija od britanske kraljice Elizabete s osobnim bogatstvom koje se procjenjuje na 280 milijuna funti.

Prilikom jedinog pojavljivanja kad će govoriti o novoj knjizi, Rowling će na pozornici intervjuirati glumac Stephen Fry, pred publikom od 4000 djece.

(Hina) dš bnš

Pročitajte više