Jamie Lee Curtis priznala: Devet godina sam bila teška tabletomanka

DVOSTRUKA dobitnica Zlatnog globusa, 49-godišnja Jamie Lee Curtis, priznala je kako je u jednom dijelu života bila toliko "očajno ovisna o tabletama" da je pored pripisanih tableta, sestri "morala krasti antidepresive". Naime, Jamie je počela piti tablete nakon plastične operacije očnih vrećica kad joj je bilo 35 godina, a razlog tomu bio je "oslobađanje od usamljenosti". Osim što je svakodnevno gutala previše tableta, paralelno je počela piti i alkohol što je njezino stanje dodatno pogoršalo.

"Nitko nije znao. Suprug Chris nije imao pojma", rekla je Jamie čiji je otac isto bio poznat kao ovisnik o tabletama. Na filmskom setu prije petnaest godina, jedan je kamerman rekao Jamie "kako nosi vrećice ispod očiju", što je glumicu tada jako povrijedilo, stoga se iz kompleksa ubrzo odlučila na operaciju. Iako joj je liječnik pripisao određenu dozu tableta protiv bolova, Jamie je bila toliko depresivna zbog operacije da je počela piti alkohol kako bi "emocionalno odrvenjela", ponajprije jer se osjećala nepoželjno svom suprugu, a onda i publici.

Za vrijeme dok je njezina sestra Kelly imala slomljenu nogu i oporavljala se na Jamienom imanju, glumica joj je počela krasti tablete nakon čega je pala u još težu depresiju. Nesretna i očajna, jednog joj je dana odlučila napisati pismo i sve joj priznati, međutim, pismo sestri nikad nije poslala. "Držim u sebi ogromnu tajnu koja me izjeda. Pronašla sam i počela piti tvoje tablete protiv bolova. Izdala sam te i znam da si jako ljuta. Isto tako znam da se imaš svako pravo ljutiti na mene. Usamljena sam i zato ih pijem uvečer kako bih lakše zaspala. Nadam se da shvaćaš, jer sam se jako bojala sve ti priznati", dio je pisma koje je Jamie željela poslati sestri, ali iz straha kako će ga shvatiti, pismo nikad nije stiglo na Kellynu adresu.

"U ravnim cipelama sam teško balansirala hod"

Ukupno devet godina Jamie Lee Curtis je bila ovisna o raznim vrstama tableta, a razlog zbog kojeg ih je konačno prestala piti je njezina 21-godišnja kći Anne. Prvo što je napravila nakon odluke kako će se izliječiti bilo je puštanje prirodne sijede kose i nošenje cipela s ravnom potplatom (tad je neprestano nosila visoke pete), što joj je bilo čudno jer je "u ravnim cipelama teško balansirala hod". Ubrzo su joj mnogi zamjerili loš i neuredan izgled, zbog čega se primila programa mršavljenja. Jamie Lee Curtis, potpuno izliječena od tableta i alkohola, iako vjerojatno ne do kraja i od kompleksa, danas dobrovoljno radi kao savjetnica u raznim kampanjama za borbu protiv droga. Kad mlade ovisnike savjetuje, uvijek im naglašava kako se trebaju sramiti nekih svojih poteza, te neka se uvijek sjete njezinog pisma upućenog sestri koje joj od silne sramote nikad nije poslala.

Curtis se udala za svojeg supruga Chritophera Guesta 18. prosinca 1984. godine, te postala Lady Haden Guest, godinu dana nakon što je Christopher poslije smrti svog oca postao barun od Haden Guesta. Par ima dvoje posvojene djece, Anne Haden Guest rođenu 1986. godine i Thomasa Hadena Guesta rođenog deset godina kasnije. Iako će uskoro proslaviti pedeseti rođendan, Jamie se ove godine za naslovnicu časopisa AARP skinula u toples.

L.V.

 

Pročitajte više