Janković: Gnjevna svjetina želi ugostiteljskoj žgadiji i šljamu propast...

Foto: Facebook

MATE JANKOVIĆ sa svojim fanovima i pratiteljima na Facebooku podijelio je recept za bulgur.

Jedan od najpoznatijih domaćih chefova kaže kako si je obećao da će se manje zamarati glupostima i više gledati svoja posla, pa se okrenuo onome što ga ispunjava - kuhanju, a na Facebooku podijelio je i recept.

"Hej sretnici koji pratite stranicu ovu! Corona: The second wave već naveliko igra u kinima. Panika i nervoza već su načele tanke živce lokalnog življa. Ljudi po cesti trube za pizdariju. Dobro staro iživljavanje na tetama u dućanu, na šalterima, i na konobaricama, opet je u modi. Gnjevna svjetina želi ugostiteljskoj žgadiji i šljamu propast, navija za likove koji rokaju kalašem po policajcima, poziva na linč bijesno pišući nasilne parole po društvenim mrežama. Kakve to veze ima s ovim receptom? Pa, zapravo nikakve, a opet - svakakve", počeo je svoju objavu koja je odmah privukla puno pažnje. 

"Naime, u ovom sam ludilu obećao sebi da ću živjeti zdravije, zamarati se s glupostima manje, i generalno više vremena provesti u 'boli me kurac' zenu. Gledati sebe, svoja posla, svoj džep i ulagati vrijeme u sebe i ljude do čijeg mi je mišljenja stalo. A to je vrlo mali broj ljudi i dovoljno sam sretan da su pametniji od mene. Društvene mreže postale su toksičan spoj gluposti, zlobe, nerazumijevanja i kakofonije mišljenja i frustracija. Protiv toga se ne isplati boriti. Protiv mase se ne može, niti ju se treba pokušati shvatiti, dati joj na važnosti i pustiti da ičim utječe na tvoju psihu. Mentalna higijena za mnoge će u sljedećem periodu biti od presudne važnosti. Zadnje mjesto gdje se smisao i pamet može naći je ono na kojem tisuće lupa pizdarije bez ikakvog uvažavanja drugog. Meni mir daje kuhanje, čitanje, humor - pogotovo crni, razmjena dobrih i pametnih ideja te realizacija istih. Tu vam je recept za bulgur. Pišem ga jer sam lijep, pametan i bio sam na TV-u 2012. Osim toga sam i pametan. I lijep. Podijelite recept sa svojima, ili nemojte. Gospodari ste svog feeda. A nekad i vaš partner. Šerajte, jer šering iz kering", napisao je, a zatim i po koracima obrazložio svoj recept.

"Ovo je sretnici Bulgur. Odgovor na to što je Bulgur potražit ćete na tražilici Google. Vama je kraće upisati bulgur nego meni pisati što je. Koga zanima, naći će i sam. Naime, ja ga prokuham u slanoj vodi par minuta, a vidio sam da ga neke kolege zaliju vrelom vodom ili temeljcem i puste. Radio sam na oba načina, ali nemam temeljca. A vi nađite svoj put. Budite Pepsi, budite jaganjce Božje koje našlo je svoj put."

"Zatim sretnici narežem rajčicu. Koristim cherry jer u ovo doba godine ostalo je samo smeće - a ovo je ipak manje. Narežem krastavac na kockice, narežem mladi luk i dodam slanutak. Slanutak iz konzerve je dobar. Meni je skroz sexy i hot. Ko Seve i spotu Kakav je to krivi spoj kad krene ono 'nenenenenene ne ne ne zo vi me...' I onda se onako trgne i izvije pred kamerom dok teenageri s erekcijom pokušavaju ostati cool jer im je mama u dnevnom."

"Na to povrće dodamo bulgur. Dodamo tostirane sjemenke korijandera, malo kumina, malo limunove korice, sol, papar, limunov sok, sjeckani chilli. Zagledajte se u ovaj bulgur. Neki gledajući u ovo vide Rhotka il Mondriana. Pollocka čak. A neki hrpu nekog sranja za koje pokušavaju odgonetnuti what the fuck is it."

"Gracioznim pokretima zamiješamo, dodamo sjeckani bosiljak i mentu i sve šejkamo lajk a Polaroid pikčr. Natankam pun kurac maslinovog ulja, opet okrenem špatulom i čilam u fridžu. Jer može toplo, a može i hladno."

"To je ono što sam jeo. Ova sramota uz to je pureća pljeskavica. Hodao sam i naletio na mljevenu puretinu. Rekoh, aj da vidim koji ću kurac s tim. Stavio sam sol, papar, malo luka, limunove korice; chilli i ispekao. Onako - srednja žalost. Fino, ali postoje i bolje stvari u životu. Što se bulgura tiče u njega možete trpati sve i svašta. Možete ulje bućino i maslinovo. Možete i motorno ako vam se sviđa."

Pročitajte više