Japanci sredili S klasu

WALD International, japanska tunerska kuća specijalizirana za preradu ekskluzivnih automobila, nakon Lexusove krstarice obradila je i Mercedesovu S klasu.

Japanski tuner ne odustaje od težnje da modificira sve prestižne krstarice na tržištu. Priča započeta Lexusom LS nastavila se na Mercedesu CL, a posljednji uradak vezan je uz aktualnu generaciju (W221) S klase. Naglašene agresivnosti S klasa iz korijena mijenja predodžbu o njemačkom poimanju visoke klase nudeći pritom istovjetnu, ako ne i veću dozu luksuza.

Budućim klijentima Wald može garantirati maksimum ekskluzivnosti, ako ne zbog atraktivnih crnih naplataka, onda zbog kompletnog seta spojlera koji uključuje masivnije odbojnike, gdje je stražnji s integriranim difuzorom, a na boku su istaknuti zadebljani pragovi. Nadalje, lice vozila izmijenjeno je novom maskom, dok je straga poklopac prtljažnika dobio decentni spojler. Popis promjena završava kromom istaknutim škrgama, te sportskim ispušnim sustavom.

Zasada nema informacija o izmjenama na uređenju interijera, kao ni o mogućnostima motora. Svejedno, jer već serijski model nudi sve danas zamislivo i pritom u verziji snažnoj 525 KS (S63 AMG) hvata 100 km/h za 4,6 sekundi.

I za kraj spomenimo kako je Wald istovremeno objavio kako modifikacije u istom stilu nudi i za BMW-ovu seriju 5. Također u pripremi je i razvoj game proizvoda za posljednju generaciju Mercedesove C klase.

Pročitajte više