Jared Leto zbog lijenosti popio tužbu od 30 milijuna dolara

IAKO je u svijetu šoubiznisa prvenstveno poznat kao glumac, Jared Leto već je cijelo desetljeće frontman grupe 30 Seconds To Mars koja se ovih dana suočava s velikim poslovnim problemima. Njihova izdavačka kuća Virgin Records tuži ih, naime, jer su u devet godina izdali tri albuma manje od dogovorenog. Glumac koji u grupi pjeva s bratom Shannonom demantira navode o izbjegavanju obaveza te odgovara novim optužbama - Virgin Records od 1999. godine nije im, prema njegovim riječima, isplatio ni dolara.

Jared i Shannon Leto dobili su početkom srpnja poziv na sud, na kojem će morati objasniti zašto, sukladno ugovoru s izdavačkom kućom Virgin Records, nisu izdali dodatna tri albuma. Navodeći hipotetičke poslovne gubitke, jedna od najvećih diskografskih kuća na svijetu od glumca i njegovog brata traži 30 milijuna dolara, no odvjetnik braće Leto izjavio je kako Jared i Shannon imaju "asa u rukavu" kojim će dokazati kako lijenost i nepoštivanje obaveza nisu razlozi ignoriranja ugovora.

Prema riječima odvjetnika popularnog glumca, Virgin Records grupi 30 Seconds To Mars nikad nije isplatio honorar, pa su se Jared i Shannon pobunili i odlučili na "štrajk". O svojim namjerama nisu obavijestili diskografske čelnike, već su odlučili šutjeti do isteka ugovora, koji je prestao vrijediti početkom ljeta. Virgin Records odbacuje navode o šikaniranju grupe te preko glasnogovornika tvrdi da je riječ o lijenim glazbenicima s kojima se uopće ne isplati raditi.

M.A.

Pročitajte više