Jennifer Aniston se nagodila u sporu oko golišavih fotografija

GLUMICA Jennifer Aniston uspjela se nagoditi za 550.000 dolara u sporu s fotografom koji je priznao da je objavio neautorizirane fotografije zvijezde iz tv serije "Prijatelji" na sunčanju u toplesu, objavio je glumičin glasnogovornik u petak.

Izvansudska nagodba između Jennifer Aniston (34) i fotografa Francoisa Navarrea uslijedila je 16 mjeseci nakon što joj je uspjela odvojena nagodba s izdavačima dvaju časopisa koji su objavili njezine fotografije u toplesu.

Uvjeti prijašnje nagodbe, do koje je došlo kad je slučaj trebao izaći pred sud u Los Angelesu, nisu otkriveni. Još je jedna nagodba postignuta s trećim časopisom.

Fotografije je u veljači 1999. godine napravio paparazzi fotograf koji se popeo preko 2,4 metara visokog zida oko glumičine kuće u Malibuu dok se ona izležavala u vrtu samo u gaćicama.

Potajice snimljene fotografije pojavile su se kasnije u časopisima Celebrity Skin, High Society i Celebrity Sleuth. Fotografije su se pojavile u i nekim neameričkim časopisima poput talijanskog Eva Tremilla.

Tužba podnesena protiv Navarrea na sudu u Los Angelesu teretila ga je za napad na privatnost, neovlašteni ulaz na posjed i nanošenje štete imenu i liku Jennifer Aniston.

Kao dio nagodbe s Navarreom prihvatila je njegovo objašnjenje da se on sam nije popeo na zid oko njezine kuće i nije sudjelovao u fotografiranju, rekao je glumičin glasnogovornik Stephen Huvane.

No, Navarre se ispričao glumici što je predao fotografije talijanskom fotografskom agentu koji ih je onda objavio u Italiji.

Jennifer Aniston će tako primiti 550.000 dolara da odustane od tužbe - 100.000 do samog Navarra i 450.000 od njegova osiguravatelja.

Pročitajte više