Josip Šimić: Uživam u mijenjanju pelena svom Jakovu!

U SKLOPU prvog  zagrebačkog Dječjeg sajma i drugog po redu Sajma za bebe, održano je natjecanje tata u prematanju beba. Jedan od njih bio je i Josip Šimić, bivši nogometaš koji je odvažno stao pred oči stručnog žirija u kojemu je sjedila i Sonja Šarunić i primio se posla s pelenama. "Vjerujte mi da mi je bilo puno lakše svog sina Jakova prematati nego lutku. Lutka je nekako kržljavija i ima manje noge, a svog 11-mjesečnog klinca premotam za petnaestak sekundi. Meni je prematanje djeteta uvijek ležalo, skinem ga, obrišem s vlažnim maramicama, popudram i opet zamotam - jednostavno. Osim toga, nisam znao da se dijete tako jako može voljeti. Baš sam rekao sam supruzi Vlatki da nam Bog dao da imamo još koje dijete. U biti želim imati djece koliko stane u kuću!", rekao je Josip Šimić koji je sudjelovao u humanitarnoj akciji za SOS-Dječje selo Lekenik. 

"Što se odgoja tiče, ne želim razmaziti sina niti mu dopustiti da odraste bez bontona. Tu Vlatka i ja puno ulažemo. Dijete mora slušati i mi se u odlukama uvijek podržavamo. Jer ako mu dopustiš da radi što želi, gotov si! A s Jakovom će biti i lako i teško, jer je škorpion po horoskopu, tako da će biti svojeglav. Neka, bolje da on bode druge nego oni njega", nadovezao se Josip Šimić.

"Želim djece koliko ih stane u kuću"

Zbog djeteta je prestao izlaziti van, a sad se umjesto nogometom bavi privatnim poslovima. Pored svega užitak mu je i planirati veliko otvorenje restorana u Tkalčićevoj ulici u rujnu sljedeće godine. "Sretan sam najviše na svijetu jer imam sve što mi je potrebno. Mogu spavati u hotelu sa sedam zvjezdica, ali mene zadovoljava i onaj s dvije. Sin je odlično, zdrav i sretan, isto kao i supruga. Samo da potraje ovo razdoblje sreće, a još koji klinac ne bi bio na odmet", pohvalio se simpatični Josip Šimić koji ipak nije uspio pobijediti u prematanju beba, jer je pelenu zamotao na krivu stranu, međutim, "to je zbog nezgodne lutke s koje je sve stalno ispadalo, pogotovo odjeća s nogu, tako da je sve bilo jako nestabilno i nezgodno".

Organizator Dječjega sajma i Sajma za bebe darovali su SOS-Dječjem selu Lekenik odjeću i obuću za nadolazeću sezonu. Ček u vrijednosti 20 tisuća kuna je direktorica Sajma Maja Kojundžić uručila zastupnici dječjih prava SOS-Dječjeg sela, Ljiljani Vargi.  Akciju su podržali javnosti poznate mame i tate sa svojom djecom kroz humanitarnu modnu reviju na kojoj su nastupili i mali manekeni Fashion teama te glazbena gošća Lana Jurčević. Akciji su se odazvali: Maja Vučić, Ivana Delač Đolo, Jasmina Bitevija, Nina Slamić, Uršula Tolj, Milanka Opačić, Ana Čagalj, Ivana Husar, Mario Periša i Anamarija Ivaniš.  

L.V.

Pročitajte više