Kate Moss vraća šiške u modu

OTKAKO je Kate Moss fotografirana sa šiškama, koje je navodno i sama odsjekla, tisuće žena širom svijeta pohitale su u frizerske salone kako bi kopirale njen look.

Šiške mogu biti dobar izbor, izgledaju vrlo mladenački, a ako su dobro odsječene starijim ženama mogu pomoći sakriti najizraženije bore na čelu i oko očiju. Ipak, frizeri se slažu da bi o takvom potezu trebali dobro razmisliti, jer ukoliko niste sigurni u svoju odluku, sljedećih pola godine mogli biste provesti sklanjajući ih s lica i čekajući da vam ponovno narastu kako biste mogli napraviti frizuru koja bi vam pristajala.

Prije odluke o šiškama pokušajte se prisjetiti koliko su vam pristajale i koliko su bile praktične zadnji put kada ste ih imali, jer one se uvijek površno gledano čine kao dobra ideja, ali rijetke su osobe koje ih mogu nositi bez muke. Zahtijevaju konstantnu pažnju i uređivanje svako jutro.

Šiške, koje su prije nekoliko sezona bile ultimativni trend, sada su se vratile kao alternativni look. Ne bi trebale biti ravno podrezane, nego nasuprot, trebale bi ostavljati dječački dojam i kao da ne brinete previše o izgledu vaše frizure. Zbog toga nisu za osobe koje preferiraju glamur.

Ali budući da je u trendu općenito "ne brinem za dojam koji ostavljam" izgled i sa šiškama koje ne pristaju vašem obliku sigurno ćete primiti pohvale, ako nikog drugog bar stilista.

I na kraju uzmite u obzir svoj oblik lica, jer Kate Moss ili Heidi Klum izgledaju savršeno sa šiškama, ali one bi i bez imalo kose na glavi još uvijek bile prekrasne.

N.D.

Pročitajte više