Kevin Spacey odbacuje optužbe o spolnom zlostavljanju

Foto: Profimedia

KEVIN Spacey snažno odbacuje optužbe o spolnom zlostavljanju, rekao je njegov odvjetnik danas kad se taj Oscarom nagrađen glumac prvi put pojavio na britanskom sudu radi optužnice zbog koje bi mogao dobiti i 20 godina zatvora. 

Tužitelji su prošli mjesec odobrili podizanje optužnice protiv 62-godišnjeg Spaceyja i to po četiri točke optužbe za  seksualni napad na trojicu muškaraca te još jednu točku za navođenje osobe na sudjelovanje u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka. Tužitelji tvrde da je Spacey natjerao muškarca na oralni seks. 

Pred sudnicom u Londonu dočekali su ga mnogobrojni predstavnici medija kroz koje su se zaštitari trebali probijati da bi glumac došao u sudnicu.  Tamo je samo potvrdio da se zove Kevin Spacey Fowler i svoju londonsku adresu. Reuters piše kako nije pokazivao emocije. 

"Gospodin Spacey snažno odbacuje" sve optužbe u tom slučaju, rekao je njegov odvjetnik Patrick Gibbs sudu. Gibbs je kazao kako je glumac odgovorio na sve optužnice prije tri godine u SAD-u te da je u potpunosti surađivao s istragom. 

Ako bude proglašen krivim za seksualni napad prijeti mu šest mjeseci zatvora i novčana kazna, no drugo djelo odnosa bez pristanka moglo bi dovesti i do kazne doživotnog zatvora. 

Policija tvrdi da su se napadi dogodili između ožujka 2005. i travnja 2013. godine

Uključivali su jednog muškarca koji je sad u četrdesetim i dvojicu koji su u tridesetim godinama.  Spacey, nekad jedna od najvećih holivudskih zvijezda, većinom se povukao iz javnog života otkad je prije pet godina optužen za seksualne napade. 

Oscarom je nagrađen za glavnu ulogu u filmu "Vrtlog života" i sporednu ulogu u "Privedite osumnjičene".

Nakon što su na vidjelo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spacey je izbačen iz TV serije "Kuća od karata" i iz filma "Sav novac svijeta". Nedavno je boravio u Hrvatskoj radi uloge prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u igrano-dokumentarnom filmu Jakova Sedlara. 

Pročitajte više