Kolinda se javila iz Tokija. Kaže da će predstavljati hrvatske navijače na Olimpijadi

Screenshot: N1

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ javila se iz Tokija gdje prati nastupe hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama.

"Dojmovi su pomiješani, jako mi je drago da se Igre ipak održavaju jer to je nekakav znak da ulazimo u neko novo normalno, znak otpornosti čovječanstva. Međutim, mjere su takve da nije ni nama ni gledateljima ni organizatorima svejedno i ne osjećamo se sasvim opušteno, a mogu tek zamisliti kako je sportašima koji nastupaju pred praznim gledalištima", rekla je u programu N1 televizije.

"Svako jutro se ovdje testiram, maske su obvezne, razmak od jedan metar, ne smijete razgovarati u liftovima i slično. Međutim, razumijem to sve, to je pravo domaćina Japana, njihovo je pravo pobrinuti se za zdravlje, osigurati svoje državljane", opisala je.

"Dopušteno mi je ići na borilišta, u press centar i za sada ništa drugo, još sljedećih desetak dana. Inače nije tako jednostavno jer je ograničen broj mjesta na stadionima i treba prijevoz naručiti barem 24 sata ranije, što je, ako želite pratiti nastupe hrvatskih sportaša, prilično teško jer sve ovisi o tome kako će ići kvalifikacije. Idem na tenis, na vaterpolo navečer, a tijekom dana vidjet ću što još stignem jer zbog restrikcija kretanje je puno sporije i ne stignete u jednom danu napraviti onoliko koliko biste htjeli fizički", požalila se.

"Pred praznim tribinama, osim nas nekoliko koji smo tamo službeno i koji možemo do određene mjere podržati, koliko nam to protokolarna pravila i pravila pristojnosti dopuštaju. Zahvalni smo Japanu da je to u konačnici ipak krenulo. Vjerujem da su sportaši razočarani jer za mnoge od njih je to vrhunac karijere, ali ja ću pokušati koliko god budem mogla predstavljati hrvatske navijače ovdje u Tokiju", poručila je.

Otkrila je i da je pobornik cijepljenja.

"Veliki sam pobornik cijepljenja, cijepila sam i sebe i svoju obitelj i djecu protiv svih bolesti za koje postoji cjepivo, protiv bolesti koje se mogu spriječiti vakcinacijom. To je jedini način za koji ja držim da možemo pandemiju u konačnici zaustaviti, da ne dolazi do novih sojeva virusa koji će nam iskomplicirati život. Svi koji se žale na mjere u Hrvatskoj možda bi trebali vidjeti kakve su im mjere ovdje i vidjeti da može biti puno, puno strože i da je živjeti u ovakvim uvjetima nešto što nije tipično ljudskom biću. Cjepiva su iskorijenila mnoge smrtonosne bolesti, uključujući i velike boginje. Cjepivo je to koje ima nuspojava, ali treba slušati medicinsku struku jer dobrobit cjepiva je puno veća nego što su potencijalne nuspojave", poručila je.

Pročitajte više