Koncerti koje NE smijete propustiti

U SLIJEDEĆA nas dva tjedna u Hrvatskoj očekuju dva nastupa izuzetno cijenjenih, i što je još važnije, vitalnih glazbenika iz Velike Britanije. U Rovinj stižu "nabrijani" Asian Dub Foundation, a u Zagreb veterani trip-hopa, Massive Attack.

Drugi Multikultura festivalu u Rovinju

Nakon uspješno organiziranog i realiziranog prvog Multikultura Festivala na kojem su gostovali romski sastav Fanfare Ciocarlia i južnoafrički Amampondo, udruga Multikultura ove godina organizira drugi po redu Multikultura Festival - festival kulture i tolerancije, u Rovinju od 31.07. do 02.08. 2003. godine.

Ove godine glazbeni je program još bogatiji nego prošle, pa će tako u tri dana u Rovinju nastupiti neki od najboljih world music sastava (Taraf de Haidouks, Bollywood Brass Band), dok će prava poslastica biti završetak festivala i gostovanje
jednog od najpoznatijih britanskih sastava, Asian Dub Foundationa uz support Bass Culture Sound Systema.

Koncerti Taraf de Haidouks i Asian Dub Foundation održat će se u zabavnom centru Monvi, dok će Bollywood Brass Band imati besplatan koncert na Trgu Maršala Tita u samom centru Rovinja.

Ulaznice za koncerte Taraf de Haidouks (120 kuna) i Asian Dub Foundation (140 kuna) možete kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima:

Zagreb: Dancing Bear (Gundulićeva 7), Memphis Music Shop (Gajeva 6)
Rovinj: Music Shop Link
Pula: Epidemija Music Shop, Dallas Music Shop, Music Shop (Giardini 13), Activa Travel, Globtour

Poreč: Much Music Shop
Rijeka: Dallas Music Shop (Splitska 2a)
Split: Dancing Bear (Dioklecijanova 6)
Koper: Ideal Turist (Pristani[ka 3)

31.07. - Taraf de Haidouks - Zabavni centar Monvi - 21:00 h

Dobili su počast da sviraju na svečanosti otvorenja Graza - europske metropole kulture 2003. godine. Postavili su svojevrstan rekord rasprodavši 12 koncerata za redom u istoj dvorani u Parizu. Ugledni glazbeni časopis Mojo izdao je intervju s njima na 4 stranice kojim ih predstavlja kao svjetsku glazbenu atrakciju.

01.08. - Bollywood Brass Band - Trg Maršala Tita - 21:00 h

The Bollywood Brass Band je multietnička limena glazba, specijalizirana za obrade popularnih melodija iz indijskih filmova i prvi europsko-indijski orkestar za vjenčanja.

Do sada su izdali dva albuma - "The Bollywood Brass Band" i "Rahmania". Na zadnjem albumu "Rahmania" koji su izdali prošle godine
nalazi se 12  hitova vodećeg indijskog kompozitora filmske glazbe A.R. Rahmana.

Kritičari su proglasili taj album jednim od najboljih world music albuma prošle godine. U Rovinj dolaze  dan nakon nastupa na poznatom festivalu Krems u Austriji i uoči nastupa na najvećem festivalu istočne Europe, Sziget Pepsi Festivalu u Budimpešti.

02.08. - Asian Dub Foundation - Zabavni centar Monvi - 21:00 h


Kombinacije raggea-jungle ritmova, indo-dub bas linija, gitara inspiriranih zvukom sitra i mnogo drugih posebnosti upravo
na koncertima asian Dub Foundationa dobivaju punu dimenziju. Tradicionalnu glazbu azijsko/indijskoga područja Asian Dub Foundation povezuju s elektronskim sampleovima, te su jedan od najboljih primjera globalizacije mjesnih tradicija u multi-kulti rukopis.

Ako niste vidjeli The Clash uživo, ne smijete propustiti Asian Dub Foundation, jer je toliko očita linija koja ih spaja s Lee Scratch Perryjem, The Clash, Beastie Boysima ili Ice T-jem.

Kontinuitet borbenog rocka protiv nepravdi bilo koje vrste s Asian Dub Foundation ima vrlo čvrst nastavak, koji odlièno korespondira sa sredinom gdje se publika osjeća prevarenom, a takva se može pronaći u bilo kojem dijelu svijeta. Asian Dub Foundation su glazbeni laboratorij sklon eksperimentima svake vrste, a iskazivanje poštovanja prema različitim tradicijama
svojevrsna je pozivnica za uživanje u glazbenim proizvodima različita etničkog porijekla.

Nalaze se na svjetskoj turneji na kojoj promoviraju svoj posljednji album "Enemy Of The Enemy".

Bass Culture Sound System


Massive Attack u Zagrebu umjesto u Puli

Iako se nastup još uvijek najveće svjetske trip-hop atrakcije prvotno trebao održati u pulskoj Areni, usljed produkcijske zahtjevnosti i nemogućnosti usklađivanja termina koncert Massive Attacka premješten je u Zagreb, a (novi) datum održavanja koncerta je 6. kolovoz.

Massive Attack u Hrvatsku dolaze sklopu svoje svjetske turneje, kojom promoviraju svoj posljednji album "100th Window".

Veterani trip-hopa nastupit će na zagrebačkoj Šalati, koja polako postaje sve popularniji koncerti prostor u metropoli.

Kako nam javljaju iz udruge Kajda, koja je organizator koncerta Massive Attacka, ulaznice kupljene za pulski termin vrijede jednako za novi, zagrebački termin.

Kao predgrupa Massive Attacku nastupit će Urban & 4, a sve informacije o pretprodaji karata možete saznati na www.kajda.hr.

Pročitajte više