"Kosu perem jednom tjedno, ovaj trik mi pomaže da se manje masti"

Screenshot: TikTok

MNOGI ljudi kosu peru gotovo svaki dan, ali korisnica TikToka @annatocks otkrila je da ona to čini samo jednom tjedno, piše Mirror.

U videu koji je objavila na spomenutoj društvenoj mreži Anna je objasnila da se služi posebnim trikom zbog kojeg joj se kosa manje masti.

Rekla je da kosu ispire mješavinom sode bikarbone, jabučnog octa i tople vode i pokazala način na koji to radi.

"Mješavina sode bikarbone i jabučnog octa uravnotežuje pH vlasišta", rekla je i dodala da joj pomaže i šampon za suho pranje.

@annatocks

the complexities of hair-washing ##hair ##hairtutorial ##eyeslipsface ##beauty ##challenge ##fyp ##over30 ##neverfitin

♬ Take Your Man - Mahogany LOX

"Najprije četkom za kosu protrljam vlasište. To pomaže u uklanjanju mrtvih stanica ili naslaga suhog šampona. Potom u šalici tople vode pomiješam žličicu sode bikarbone s malo jabučnog octa", objasnila je.

Prilikom pranja kose njen raspored "sastojaka" počinje od vode, zatim sljedeća na red dolazi smjesa za ispiranje, pa opet voda te dva puta šampon, a nakon toga regenerator.

"Kosu šamponiram dva puta zato što prvo šamponiranje uklanja nečistoću s korijena, a drugo uklanja nečistoću s ostatka vlasi", rekla je.

Dodala je i da korijen kose osuši sušilom, ali da vrhove ostavi mokre da se osuše sami jer joj je nezamislivo taj dio sušiti vrućim zrakom.

Pročitajte više