Kurčenje je erektilna disfunkcija

Foto: Index

KURČENJE je erektilna disfunkcija u kojoj svak ko visoko leti, nisko pada.

U nas su neke vrste kurčenja popularnije od drugih.

Stanje i imanje su pri vrhu liste, pogotovo ako su stečeni tuđin trudon. Ili lopovlukon.

Kurčit se morete i znanjen, ako ga imate. Ako ga nemate, pogotovo.

Porijeklo je također značajno. Ono što je prije bila "plava krv", sad je direktni potomak kralja Tomislava. Maniri su najvjerodostojniji pokazatelj plemstva; aristokracija se oblačila i izražavala tako da nije bilo sumnje u njeno porijeklo. Potomak kralja Tomislava je ležerniji; obučen u razdrljenu, znojen ulipljenu košulju, on se u svoje porijeklo (za koje ga i ne pitate), kune grobon mrtve matere.

Nije rijetkost naić na hvalisanje vlastitin čemeron, posebice ako je egzotičniiji od tuđih čemera. Poznajete ženu koja se " čudi" što je svome mužu seksualno interesantna i nakon 20 godina braka?! Razumljivo, ni vama nije jasno šta muž vidi u njoj.

Ponosit se morete i prošlošću za koju bi bilo bolje da je krijete jer ono što vi smatrate bogatin životnin iskustvon, vaši poznanici smatraju hrpon grešaka, stručnjaci spektron dijagnoza, a prijatelja zbog te iste prošlosti i nemate.

Popriličan broj naših žena se kurči požrtvovnošću ili izrazitin osjećajen za pravednost. Šta sve one ne rade za druge?! Najmanje dva puta dnevno ganu sebe do suza prisjećajući se svojih dobrih djela. Neki od primatelja njihovih milodara nisu ni svjesni da one za njih išta čine. Što su one pravičnije prema drugima, život je prema njima nepravedniji. Nije pošteno da upravo njih zadesi gripa na godišnjen, da zbog davanja prednosti pješaku upadnu u "crveni val" ...Ukratko, sve šta se njima dogodi - nije fer.

Kurčit se morete i pameću za koju, subjektivno, smatrate da van pritiče, a kojon, objektivno, oskudijevate. Da sraz subjektivnog i objektivnog ne bi svima bio preočit, vi kritizirate druge, oštroumni ste u zapažanjima tuđih negativnosti, a izražavate se kroz ironiju i cinizam.

Izrazit kompleks manje vridnosti zahtijeva veće kurčenje; kad dignete motor na zadnje kolo, kad projurite magistralon sa 100km/h, kad svojih metar ipo pronesete na štikli od 20cm-neminovno ćete se razbit. Možda ne odma, ali kad-tad. Što se prije razbijete, to je više nade da će rana brže zarast. I da ste se opametili.

Kurčenje uvik uključuje i određenu dozu laganja, odnosno pretvaranja, no u nas je to pojavnost, a ne izuzetak. Ko smi našin političarima ili prijatejima u oči reć da lažu? To je uvreda časti. U našen društvu čast ne isključuje laž. Naprotiv. Ako van neko reče da lažete, vi ćete izmislit desetak većih laži da opravdate tu u kojoj ste uvaćeni. Najgore što van se more dogodit je da ste nekome dosadni. To ne očekujete i radite sve da tako ne bude. Umisto da umuknete kad primjetite da vas niko ne sluša, vi govorite glasnije i više.

Karijeristi su posebna vrsta prčevitih ljudi. Bez njih firma propada, posal pati, a oni su nezamjenjivi. Radoholičari nikad nemaju vrimena, a ako progovore, onda u jednoj rečenici najmanje dva puta spomenu rič "moram". Oni vole kad nešto moraju jer in je i sam život moranje. Prema znanstvenin istraživanjima, oko 33% radoholičara pati od tjeskobe, 25% od opsesivno-kompulsivnih poremećaja, 9% od depresije, a ostalo ide u rok službe zvane ADHD. Shodno tome, kurčenje more dat i na živce. Kako vama, tako i drugima. Dok druge živcirate svojin kurčenjen, istovremeno iscrpljujete i sami sebe, dok od vas na kraju ne ostane goli kurac.  

Pročitajte više