KVIZ Kolinda odavala počast jeziku pa se zabunila, koliko dobro ga vi poznajete?

Foto: Facebook

S CILJEM unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti još od 2000. godine obilježava se Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače svake godine.

I na službenom Facebook profilu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović osvanula je danas posveta materinskom jeziku, no administratoru se pri tome omaknula greškica. Iako je ona, na sugestiju Kolindinih fanova, ubrzo ispravljena, poslužila je barem za ilustraciju ovog članka.

"U povodu Dana materinskog jezika izražavam priznanje i zahvalnost svima koji su kroz povijest, često u okolnostima nesklonim hrvatskom jezičnom identitetu, očuvali naš materinski jezik i osnaživali svijest o njegovoj važnosti i ljepoti kao nacionalnom blagu neizmjerne vrijednosti", piše ispod citata Antuna Gustava Matoša na Kolindinoj stranici.

Tim smo povodom spremili mali opći kviz hrvatskog jezika i književnosti, koji je sastavljen od pitanja s državne mature posljednjih nekoliko godina, a koje smo preuzeli iz kvizova koje srednja.hr marljivo svake godine objavljuje. Onda, jeste li Stevo Culej ili poznajete vlastiti jezik?

Pročitajte više