Lamborghini sprema Roadster izvedbu Reventona za Frankfurt?

INTERNETOM su počele kolati glasine da će Lamborghini na predstojećem frankfurtskom autosalonu predstaviti novu karoserijsku verziju Reventona. Dakako, radilo bi se o tzv. roadster ili open-top izvedbi.

Službeni Lamborghini ništa nije htio komentirati, dakle niti potvrditi niti nijekati, a neumoljivi izvori su otišli korak dalje i prenijeli informaciju kako će biti proizvedeno najviše deset primjeraka. Za svaki će navodno biti potrebno izdvojiti oko 1,65 milijuna eura (bez poreza), dok bi tehničke karakteristike trebale u većoj mjeri ostati nepromijenjene.

Točnije, i ovaj će Reventon pokretati V12 uparen sa stalnim ‘Viscous Traction’ sustavom pogona na sva četiri kotača i Lamborghinijevim e-gear poluautomatskim prijenosom. No, snaga motora bi mogla biti podignuta sa 650 na 670 KS (kao u modelu Murcielago LP670-4 SV), a manji bi se rast trebao osjetiti i na okretnom momentu. Pored dodatne privlačnosti razlog tome je i u kompenzaciji zbog vjerojatnog rasta mase uslijed dodatnih karoserijskih ojačanja.

U svakom slučaju kombinacija atraktivnog i agresivnog izgleda s vjetrom u kosi pri ubrzanju od 3,4 sekunde i najvećoj brzini od 350 km/h će svakako pronaći svojih 10-ak kupaca pa i uz spomenutu vrtoglavu cijenu.

Pročitajte više