Let helikopterom od Sjevernog do Južnog pola završio padom

POKUŠAJ britanske bake a da postavi rekord leteći od sjevernog do južnog pola u helikopteru završio je padom letjelice u subotu na Antarktiku, a u nesreći su ozlijeđeni ona i njezin kopilot.

Jennifer Murray (63) je iščašila ruku u nesreći koja se dogodila 193 kilometara sjeverno od baze Patriot Hills, a njezin kopilot Colin Bodill je pretrpio teže ali ne po život opasne ozljede.

"Oboje su u bolnici u Čileu. Jennifer nije slomila ruku nego sam iščašila. Colinove se ozljede još procjenjuju", rekla je njihova glasnogovornica ekipe.

Nesreća se dogodila samo četiri dana nakon što su stigli na južni pol, što je jedna trećina planiranog zračnog maratona dugog 32.000 nautičke milje.

Jennifer i Bodill su krenuli iz New Yorka 20. listopada. Od tamo su krenuli uz istočnu obalu Sjedinjenih Država preko Kariba i Brazila te istočne obale Argentine do hladnog juga.

Nastavak bi ih trebao odvesti zapadnom obalom Čilea, preko Perua, srednje Amerike, zapadne obale SAD i Kanade, Aljaske te Arktika do sjevernog pola gdje su trebali stići 8. travnja.

Pročitajte više