Luis Ibanez o životu u Srbiji: Beograd je opasan za oženjene nogometaše

Foto: Instagram

BIVŠI Dinamovac Luis Ibanez prije šest mjeseci postao je igrač Crvene Zvezde, a za srpske Novosti on i njegova supruga Matea ispričali su kako su se snašli u Beogradu.

"Kad sam se vratio iz Krškog, rekoh ženi Matei: 'Idem u Zvezdu da karijeru vratim na pravi nivo!'. Istog je mišljenja bio i moj tast, ujedno i menadžer Darko Alegić. Znao sam da ćemo postati dobar tim, osjetio sam da je Božović čudo od čovjeka i trenera, a da Zvezda kao klub, i s nevjerojatnim navijačima, mora probuditi strast. Mnoge kockice su se poklopile, osim novca, ali vam sada kažem da ne bismo imali ovakve rezultate da je isplata bila redovita. Novac će doći, svi imamo ugovor, ali ovakvo uživanje u nogometu je neponovljivo", tvrdi Lucho.

Selidba sa suprugom Mateom i sinom Thiagom, koji je 22. prosinca napunio dvije godine, Ibanezu je ujedno i prvi dolazak u Beograd.

"Zanimljivo je da prije dolaska u Zvezdu nikad nismo bili u Beogradu, iako je Zagreb tu na četiri sata vožnje. Spletom okolnosti, zbog činjenice da sam bio s Mateom, a inače sam obiteljski tip, nisam ovdje dolazio u provod iako su mi pričali bajke o splavovima i klubovima. Sada, kad sam upoznao kakav je Beograd noću, mogu reći da je nevjerojatan grad za provod", tvrdi nogometaš.

U izlaske idu odvojeno, no postoje jasna pravila kad muško društvo iz kluba ide van, naročito zbog starleta koje im uklizavaju žešće nego protivnici na terenu.

"Uh, nije lako jer ima nas i oženjenih. Onda se trudimo da se osiguramo da nam nitko ne smeta da ne bismo osvanuli sutra u novinama. Srećom, imam prijatelja u Beogradu koji mi je od prvog dana vrlo dobro objasnio što me sve čeka, gdje mogu, a gdje ne bi trebalo ići... On mi je i savjetovao da unajmimo stan na Vračaru jer je ovdje živo, sve nam je nadohvat ruke, a na stadion mogu i pješke ako zatreba", ispričao je Lucho.

Matea je zaslužna što je obitelj dosad dobro upoznala srpsku prijestolnicu.

"Luis je malo lijen, zato sam ja turistički vodič. Vidjeli smo uglavnom sve što Beograd nudi, vrijeme nas je služilo pa smo puno šetali, Kalemegdan je zaista divan, Skadarlija božanstvena... Obožavam "Tri šešira", roštilj, pa kad još zasviraju harmonika i violina na uho, nema većeg uživanja", ispričala je.

Za njenog supruga nema roštilja bez Argentine.

"Nedostaje mi taj naš, argentinski roštilj. Jedem ja i ovaj, ukusan je, ali kod nas je meso drugačije, nekako ukusnije, a i režu ga na drugi način. Ali kad odem u Moreno, to vam je kvart gdje sam rođen u Buenos Airesu, onda tražim od mojih da peku samo roštilj", rekao je.

Dodao je da se s obitelji čuje preko Skypea, no želio bi da su češće zajedno. Iako Matea misli da ima previše tetovaža, Luis namjerava napraviti još jednu.

"Vidjeli ste da je Neymar napravio tetovažu o svom životu. Meni se ista ideja mota po glavi, pa ću uskoro napraviti još jednu u znaku brojeva koje sam nosio u karijeri, a u kojem prednjači 88, inače godina mog rođenja", otkrio je. 

Pročitajte više