Macaulaya Culkina je otac zlostavljao, a lijepa Ukrajinka potpuno uništila

Foto: Guliver Image/Getty Images

FILM "Sam u kući" i ove godine će pogledati milijuni ljudi diljem svijeta. Macaulay Culkin 1990. godine postao je najveća dječja zvijezda na svijetu i prvi desetogodišnjak koji je zaradio milijune na jednom filmu. Preslatki dječak Kevin nakon prvog dijela filma snimio je i drugi dio te još nekoliko filmova koji nisu dosegnuli toliku popularnost.

Čim je završio s hitovima "Sam u kući" završila je i njegova karijera, i to ne zbog nedostatka talenta nego zbog niza životnih tragedija koje su ga zadesile. 

O njegovoj karijeri brinuo se njegov otac Kit Culkin. Glumac je kasnije otkrio da ga je otac verbalno i fizički zlostavljao i bio ljubomoran na njega. Kit Culkin i njegova supruga Patricia razveli su se 1994. godine, nakon što je Macaulay snimio film Richie Rich. Uslijedila je mučna borba za skrbništvo nad sinom milijunašem, a Culkin se već sa 16 uspio izboriti da sam raspolaže svojim novcem.

Sa samo 17 godina oženio se glumicom Rachel Miner, a tri godine kasnije razveli su se. Nakon razvoda od Rachel u njegovom životu se pojavila Mila Kunis, mlada zvijezda i kći ukrajinskih imigranata. Macaulay i Mila zajedno su proveli nekoliko godina, a nakon što ga je ostavila, Culkin je potpuno potonuo. 

Embed from Getty Images

Nakon prekida s Milom, uslijedila je još jedna životna tragedija - njegova sestra Dakota poginula je u prometnoj nesreći, a Culkin je zapao u tešku ovisnost. Svi svjetski mediji 2012. godine objavili su fotke koje su šokirale svijet - Culkin je izgledao kao teški heroinski ovisnik, a mnogi su se bojali za njegov život.

Danas je puno bolje i izgleda da se riješio pakla ovisnosti. U nedavnom intervjuu priznao je da već 15 godina nije gledao film Sam u kući.

Pročitajte više