Massimo o seksu: Žestok sam, ali zaspim kao iguana

U PUNOM zanosu glazbene kreativnosti, Massimo Savić vjernoj publici predstavlja novi album naziva "Sunce se ponovno rađa". O njegovu smo albumu već puno govorili, kao i o suradnji s mnogim glazbenicima poput Aljoše Šerića, Massimove supruge Eni Kondić, Edina Karamazova, Nene Belana i drugih. Međutim, ono što je zanimljivo jest Massimov pristup cijelom albumu i glazbenom stvaranju koje je upakirao u potpuno novu formu. Želio se odmaknuti od "Vještine" i stvoriti album za pamćenje.

U razgovoru za Index posebno je spomenuo pjesmu "Iluzionist", koja govori o plastičnim kirurzima koji "popravljaju" dijelove tijela koji još uvijek nisu u stadiju "metuzalema, devijacije u nosu ili klempavih ušiju". Tim putem pjevač je savjetovao djevojke da se vole onakve kakve jesu, a ne da posežu za "onime što će za deset godina gledati kao neispravnu odluku". Spomenuo je i snimanje spota za pjesmu "Indija" zbog kojeg se nakon dugo vremena okuražio uzdići iznad zemlje više od metra. Redatelj spota Radoslav Jovanov Gonzo došao je na ideju da Massima smjesti u balon kojim će preletjeti neke krajeve Hrvatske, a Massimo je na jedvite jade pristao zbog straha od visine. Naime, kao klinac je pao s visine od deset metara i pored cijelog polomljenog tijela jedva ostao živ.

Ostvaren san - koncert posvećen Franku Sinatri

Dosad je o tome samo maštao, a sad je ideja o koncertu koji će posvetiti Franku Sinatri napokon slovo na papiru. Planira uz posebnu scenografiju i kostimografiju u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski napraviti veliki koncert na kojem će pjevati samo Sinatrine pjesme, repertoar jednog od svojih najvećih glazbenih idola. Kad je pričao o njemu lice mu je poprimilo posebnu ružičastu boju, baš onakvu kakvu je dobio u licu kad je govorio o svojoj kćeri Mirni s kojom "u odgoju njeguje jedno i isključivo iskren odnos". "Kad bi se moja Mirna prijavila na audiciju za glazbeni show 'Operacija Trijumf', rekao bih joj zašto ne. Mislim da može raditi što hoće dok god smo iskreni jedno prema drugome", rekao je Massimo koji glazbene reality showove smatra lošima jer je, kako je rekao, lako nešto otpjevati sve dok ne moraš pjevati ono što su ti nakon showa i stranih MTV-jevskih pjesama napisali domaći tekstopisci.

Budući da je bio nagrađen Modnim Oscarom kao najbolje odjeveni pjevač te najbolji stil, ne odustaje od odijela i modnih dodataka o kojima brinu neki njegovi sponzori. Štoviše, kako se ne bi gnjavili s mjerama, po Massimovim mjerama su napravili lutku "koja se širi kako se on širi". U posljednjih šest godina je dobio deset kilograma, ali "barem dva izgubi tijekom svakog nastupa, tako da na taj način nije teško održavati liniju".

S Massimom smo porazgovarali o još mnogim temama zabilježenim u priloženom videu, a višestruki dobitnik Porina se najviše veseli budućim promotivnom koncertima koji započinju nastupom u riječkoj Stereo dvorani 30. rujna, nakon čega sa svojim bendom kreće put Zadra, gdje će novi album predstaviti tamošnjoj publici već dan kasnije, a 4. studenog u zagrebačkom Aquariusu priprema veliki spektakl koji bi trebao zaokružiti priču o turneji i album smjestiti u klasike domaće produkcije.

Nagradna igra

Index vas u suradnji s Massimom Savićem nagrađuje s tri majice oslikane fotografijama njegova novog albuma i posterima te sa pet CD-a. Sve što trebate napraviti jest poslati mail naslovljen s "Massimo-majica i poster" ili "Massimo-album" na index.nagrada@gmail.com. Ne zaboravite navesti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresa i broj telefona). Nepotpuni mailovi se ne uzimaju u obzir. Najbrže ćemo o nagradi, kao i njezinom preuzimanju, obavijestiti mailom. Sretno!

Tekst: Lana Vukičević
Foto: Vlatka Hren
Video: Tomislav Brdjanović, Lana Vukičević

Pročitajte više