Meghan Markle morat će poštovati bizarna pravila oblačenja kraljevske obitelji

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MEGHAN Markle zbog ulaska u kraljevsku obitelj morala je iza sebe ostaviti selfieje, društvene mreže i kratke suknje, ali za bivšu glumicu ovo je bio samo početak. Novopečena vojvotkinja morat će poštovati brojna pravila oblačenja te usku odjeću i tulume zamijeniti tijarama, balovima i palačom.

1. pravilo: Uvijek spreman crni outfit

Ovo je pravilo koje Meghan mora poštovati svaki put kad krene na putovanje, a razlog je iznenadna smrt člana kraljevske obitelji, pri čemu sva rodbina mora biti prikladno obučena.

2. pravilo: Nema šešira nakon 18 h

Bivša je glumica velika fan šešira i kapa, a kolekcija s kojom je viđena posljednjih godina stvarno je pozamašna. No unatoč tome što na većini pojavljivanja s princom Harryjem ima šešir na glavi, Meghan će ga nakon 18 h morati skinuti. To je strogo pravilo kraljevske obitelji koje nalaže da se nakon 18 h mogu nositi samo tijare.

3. pravilo: Zabrana nošenja jakih boja lakova za nokte

Iako se čini kao sitnica, jake boje lakova zabranjene su na noktima članica kraljevske obitelji. Meghan se pravila počela držati i prije vjenčanja, pa su se tako na fotkama njezinih zaruka s Harryjem već mogli vidjeti nokti nalakirani svijetlorozom bojom.

4. pravilo: Bez krzna

Ovo je pravila koje datira još iz 14. stoljeća kad je kralj Edward III. zabranio nošenje krzna svim članovima kraljevske obitelji.

5. pravilo: Nošenje utega na rubovima haljina

Nošenje utega na rubovima haljina pravilo je Kate Middleton ne poštuje previše, pa smo je tako imali priliku vidjeti na raznim događanjima na kojima joj je vjetar podignuo suknju i otkrio ono što je trebalo biti skriveno. Upravo iz toga razloga jedno od pravila nalaže nošenje utega kako bi članice kraljevske obitelji izbjegle takve Marilyn Monroe trenutke.

6. pravilo: Nema golih nogu

Bez obzira na vrijeme i temperature, članice kraljevske obitelji uvijek moraju na nogama nositi čarape boje kože. Pravilo je ispoštovala i Meghan pri svom prvom službenom pojavljivanju u javnosti kao vojvotkinja.

Pročitajte više