Meryl Streep bez nominacija za nagrade američke udruge glumaca

ZBOG najobičnije administrativne pogreške američka glumica Meryl Streep ostala je bez dvije nominacije za ugledne nagrade američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca (SAG).

Meryl Streep, koja glumi u dva vrlo hvaljena filma, ´The Hours´ i ´Adaptation´, tako je ostala bez ijedne nominacije za nagrade SAG-a koje su bile objavljene ovog tjedna, javlja BBC.

Glumičina glasnogovornica izjavila je za USA Today da je do propusta došlo jer je Meryl Streep predložena za nominacije u kategoriji za najbolju žensku glavnu ulogu u filmu ´Adaptation´, umjesto u kategoriji za sporednu ulogu.

Rezultat toga bio je da se Streep borila protiv sebe same, za glavnu žensku ulogu u filmu ´The Hours´, pa je izgubila priliku za nominaciju u obje kategorije.

´Siguran sam da su zbog krive kategorije glasovi bili podijeljeni´, rekla je glasnogovornica glumice Lois Smith.

Streep je nedavno osvojila Zlatni globus za sporednu ulogu u filmu ´Adaptation´. Glasnogovornik Sonyja rekao je da su je oni namjeravali predložiti u istoj toj kategoriji i za SAG-ove nagrade. ´No zaposlenik nižeg ranga u studiju krivo je stavio njezino ime na popis glavnih ženskih uloga´, dodao je on.

Ta pogreška mogla bi glumicu i sam film ´The Hours´ koštati utrke za Oscara, jer se nagrade SAG-a smatraju najjačim pokazateljima mogućih dobitnika Oscara.

Da je Streep bila nominirana za ´The Hours´, taj bi film s ´Chicagom´ imao najviše nominacija, pa tako i izgleda za Oscara.

Prema novinama ´USA Today´, studio je obavijestio američku Udrugu glumaca o toj pogrešci čim ju je otkrio, no Udruga je odbila napraviti bilo kakve izmjene.

Predstavnici SAG-a tvrde kako se ništa nije moglo napraviti jer je u trenutku kad je otkrivena greška glasovanje već počelo.

Ista stvar dogodila se glumici Jennifer Connelly na prošlogodišnjoj nominaciji za nagrade SAG-a. Ona je pogrešno bila predložena za glavnu ulogu u filmu ´Genijalni um´, ali je ipak u ispravnoj kategoriji za sporednu ulogu kasnije osvojila Oscara.

Dodjela nagrada SAG-a održat će se 9. ožujka u Los Angelesu i u istom gradu nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti 23. ožujka.

Pročitajte više