"Michael Jackson je polako, ali sigurno uništio svoju obitelj"

SVOJEDOBNO najpopularnija američka grupa Jackson Five najavila je povratak na glazbenu scenu, pa su braća Michaela Jacksona tim povodom nakon gotovo dvadeset godina progovorili o odnosima s potonulom pop zvijezdom. Kao što se i očekivalo, pale su teške riječi - optužuju ga za sve negativno što im se dogodilo nakon raspada grupe, a s njihovim se tvrdnjama slažu i menadžeri koji su tijekom Michaelove karijere dobro upoznali situaciju u obitelji.

Braća Jackson Michaelu najviše zamjeraju što im je svojedobno, na vrhuncu popularnosti, zabranio da izvode pjesme koje su nekad davno pjevali pred tisućama fanova. Jackson Five tad su ostali bez autorskih prava, pa i financijskih sredstava, te su od nekad popularne grupe spali na "prosjački štap". Nakon što su shvatili da im je vlastiti brat sabotirao karijeru, počeli su se baviti raznim poslovima, ali su cijelo vrijeme, priznaju, razmišljali o ponovnom okupljanju kako bi, poput Spice Girls i svih drugih grupa sa sličnom pričom, na brzinu pokupili zadnje novce koje mogu pokupiti.

Najstariji brat Jackie neko je vrijeme preko interneta prodavao odjeću, a Tito ima grupu s kojom pjeva po svadbama. Marlon radi kao skladištar, a Jermaine duguje više od pet milijuna dolara i već je deset godina u službenom bankrotu. Brojni menadžeri koji su godinama radili s Michaelom Jacksonom podržali su priču nekad popularne grupe, ističući kako je kralj popa oduvijek gledao samo svoj prosperitet.

"Jacko nipošto nije htio opet raditi s braćom. Zanimala ga je samo vlastita slava - zacrtao je da pod svaku cijenu mora biti popularniji od Elvisa", rekao je Frank DiLeo, Michaelov menadžer iz faze albuma "Bad". "Uvijek je nastojao obitelj ostaviti bez novca. Inzistirao je da njegove poslove i financijsko stanje držimo podalje od obitelji", priznao je Bob Jones, dugogodišnji glasnogovornik čitave slavne obitelji.

D.K.

Pročitajte više